Tamperelainen liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin valittiin sunnuntaina sdp:n pääministeriehdokkaaksi.

Marin on puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo kokenut politiikassa.

Lue myös:

Marinista tuli vuoden 2015 eduskuntavaalien äänirohmu, kun hän keräsi peräti 10 911 äänen potin. Sama toistui kuntavaaleissa vuonna 2017, kun 5 783 tamperelaista antoi äänensä Marinille.

Marin tunnetaan suorasanaisena ja määrätietoisena poliitikkona.

Lue lisää:

Eräs hyvin ikimuistoinen sananvaihto kuultiin lokakuussa 2016 ja näyttämönä toimi Tampereen kaupungin valtuustosali. Tuolloin vääntö Tampereen raitiotiestä oli kuumimmillaan. Silloin istuttiin yli neljätuntiseksi venynyt ratikkavaltuusto.

Valtuuston puheenjohtaja Marin laittoi valtuutetut ojennukseen tiukkaan sävyyn, kun keskustelu uhkasi ryöpytä suuntaan jos toiseen. Marinin otteet herättivät paljon huomiota mediassa.

Katso video:

Sama tahti jatkui seuraavassa valtuustossa marraskuussa 2016. Kaupunginvaltuuston kokous oli kestänyt jo tuntikausia, ja samat perussuomalaisten valtuutetut pyysivät yhä uusia puheenvuoroja. Tähän kyllästynyt Marin laittoi valtuutetut – ja erityisesti perussuomalaisten Lassi Kalevan – suorapuheisesti ojennukseen.

Katso video:

Kokouksessa nähtiin myös harvinaisen raju sananvaihto valtuutettu Aarne Raevaaran (ar.) ja valtuuston puheenjohtaja Marinin välillä.

Katso video: