Espoon kaupunginhallituksen jäsen, entinen kansanedustaja Pia Kauma (kok.) ihmettelee lehdistön reaktioita kokoomuksen puheenjohtajaa, valtiovarainministeri Alexander Stubbia kohtaan.

Kauma kuvailee Stubbin olleen ”lehdistön lemmikki” vuodesta 2004 kun hän pääsi Euroopan parlamenttiin. Hän ihmettelee muutosta, joka tapahtui kun Stubb valittiin kokoomuksen puheenjohtajaksi kesällä 2014.

–Kymmenen vuotta nostoa, kunnes kaikki muuttui, Kauma kirjoittaa Puheenvuodon blogissaan.

Stubbia on arvosteltu hänen mukaansa esimerkiksi pinnallisuudesta, keikaroinnista ja naiiviudesta. Stubbia on kritisoitu lehdistössä muiden muassa virheellisten lukujen kertomisesta eduskunnassa viime vuonna.

–Stubb tietää varmasti itsekin tehneensä virheitä, mutta silti pudotus tuntuu radikaalilta. Viime viikonlopun lööpeissä jo mainostettiin hetkeä, jolloin hänen alamäkensä alkoi. Aukeamalla komeili tummanpuhuva kuva puheenjohtajastamme vakavamielisenä kädet ristissä, Kauma kirjoittaa.

–Mitä lehdistö oikein odottaa? Mitä äänestäjät odottavat? Että tulee kauan odotettu messias, joka kävelee vetten päällä halaamaan koko Suomen kansantalouden terveeksi? Jos näin on, niin minulla on teille ikävä ilmoitus: myöskään seuraava kokoomuksen puheenjohtaja, jos se on joku muu kuin Stubb, ei tule olemaan virheetön, hän toteaa.

Kauma arvelee myös seuraavan puheenjohtajan joutuvan negatiivisen uutisoinnin kohteeksi.

–Myös hän tulee olemaan liian kokematon, liian ryvettynyt, liian sulkeutunut, liian elitistinen, liian varautunut, liian kansanomainen, liian huonosti talouspolitiikkaa, ulkopolitiikkaa tai sosiaalipolitiikkaa osaava. Tai ainakin liian oikeistolainen tai vasemmistolainen. Ja jos puheenjohtaja ei vaihdu, niin sitten haukutaan puolueväki, kun ne urpot eivät näe omaa etuaan, Kauma toteaa.

Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) kertoi viime viikolla haastavansa Stubbin eli tavoittelevansa puolueen puheenjohtajan paikkaa.