Donald Trumpin vasta alkanut presidenttikausi on toden teolla palauttanut myötätuulen Yhdysvaltain talouteen, kehuu jo osa asiantuntijoista Yhdysvalloissa.

Dow Jones -osakeindeksi heilahti keskiviikkona yli 20 000 pisteen haamurajan ensimmäistä kertaa 121-vuotisessa historiassaan, Kauppalehti kertoo. Historiallinen nousu kertoo sijoittajien luottavan nyt vankasti Yhdysvaltain talouden näkymiin. Trumpin puheet veronalennuksista, infrastruktuurielvytyksestä ja sääntelyn purkamisesta tepsivät.

– Osakemarkkina on antanut hänelle tämän hämmästyttävän luottamuksenosoituksen. Onnelliset päivät ovat täällä taas, sanoo tutkimuslaitos Yardenin puheenjohtaja Ed Yardeni CNN:lle.

CNN huomauttaa, ettei vain Trump ole kasvaneen luottamuksen takana, vaikka hänen vaalivoittonsa jälkeen indeksi onkin noussut yli 1600 pistettä. Yhdysvaltain työllisuus on kasvanut jo 75 kuukautta putkeen.

Dow-indeksi oli alimmillaan vuonna 2009, jolloin se oli laskenut 6440 pisteeseen. Massiivisen nousun takana ovat muun muassa keskuspankin elvytysohjelmat sekä matalat korot.