Kiinan ulkoministeri Wang Yi varoittaa mahdollisesta konfliktista Korean niemimaalla.

–Konflikti voi puhjeta millä hetkellä hyvänsä. Jos sota syttyy, tuloksena on tilanne, jossa kaikki häviävät, eikä voittajia ole, Yi sanoi tiedotustilasuudessaan uutistoimistojen ja The Independentin mukaan.

–Tilanne voi kehittyä sellaiseksi, ettei paluuta ole, hän totesi myös.

Pohjois-Koreaa seuraava yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopistoon kuuluvan kansainvälisten suhteiden laitoksen Korea-instituutin verkkosivusto 38 North varoitti torstaina, että Pohjois-Korea valmistautuu uuteen ydinkokeeseen. Ydinkokeen on epäilty tapahtuvan huomenna lauantaina, tulee kuluneeksi 105 vuotta maan entisen johtajan Kim Il-sungin syntymästä.

Lue lisää: Satelliittikuvat paljastavat – Analyytikot: Pohjois-Korean uusi ydinkoe ”viritetty ja valmis”

Amerikkalainen uutiskanava NBC kertoi viime yönä Suomen aikaa, että Yhdysvallat on valmis tekemään ennaltaehkäisevän iskun Pohjois-Koreaan, jos ydinkoeaikeet varmistuvat.

NBC:n siteeraamien amerikkalaisten tiedustelulähteiden mukaan Yhdysvallat on sijoittanut kaksi hävittäjäalusta Pohjois-Korean lähettyville. Myös Yhdysvaltojen raskaiden pommikoneiden on NBC:n mukaan sanottu olevan Guamilla valmiita iskemään Pohjois-Koreaan.

Pohjois-Korean varaulkoministeri Han Song Ryol on syyttänyt Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia sodan lietsomisesta.

–Olemme valmiit sotaan, jos he niin haluavat, hän sanoi Independentin mukaan.