Töölön Oscar-asunnot sijaitsevat kivenheiton päässä Kampin kauppakeskuksesta.Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi

Asuntokauppa vilkastuu, sen todistaa Helsingin paraatipaikalla sijaitsevien asuntojen myynti. Oscar-asunnot sijaitsevat Helsingin Töölössä, kivenheiton päässä Kampin kauppakeskuksesta. Luksusasunnoista on myyty nyt viisi kappaletta, kaikki tämän syksyn aikana, kertoo SRV Asuntojen toimitusjohtaja Juha-Veikko Nikulainen Uudelle Suomelle.

Vielä elokuussa kaikki luksusasunnot olivat myymättä, vaikka ne ovat olleet ostettavissa vuoden 2007 loppupuolelta lähtien.

- Kauppa käy nyt valmiilla asunnoilla. Kohde valmistui 10.10., ja siitä lähtien niitä on myyty. Kun ihmiset myyvät vanhoja asuntojaan, korvaavan asunnon on oltava heti valmis, Nikulainen kertoo.

Nikulainen muistelee, että yksi viidestä myydystä kohteesta on yli miljoonan euron asunto. Kooltaan myydyt asunnot ovat olleet 70-90 neliömetrin luokkaa. Asuntojen keskihinta on 9000 euroa neliömetriltä. Hintahaarukka on 6000-13000 euroa neliöltä.

Viisi asunnoista on myyty ja kymmenen varattu. Osa asunnon ostaneista on Nikulaisen mukaan jo muuttanut taloon. Joukossa on ollut myös nimekkäitä henkilöitä.

- Ei mitään 7 päivää -lehden julkkiksia, mutta liike-elämässä tunnettuja hahmoja, luonnehtii Nikulainen.

Nikulaisen mukaan Oscar-asuntoja ei ehkä voi sanoa Suomen arvokkaimmiksi, mutta "yläpään kohteita" ne ovat selkeästi.

SRV:n tavoitteena on myydä Oscar-asunnot tulevan talven ja kevään aikana. Sen jälkeen alkaa vieressä sijaitsevien Emmy-asuntojen myyminen.

Asuntokauppa on Nikulaisen mukaan käynyt vilkkaammin viime huhtikuusta lähtien.

- Varsinkin kerrostaloasunnot käyvät kaupaksi, kerrostalokaksioissa on jouduttu jopa myymään ei-oota. Isot perheasunnot rivitaloissa ovat olleet vaikeampia myytäviä, Nikulainen kertoo.

Lisää Oscar-asunnoista ja hinnoista täällä.