Jalkapallon EM-kisojen B-lohkon viimeisissä otteluissa on parhaillaan pelattu ensimmäiset jaksot. Saksan ja Tanskan ottelu on lukemissa 1-1 ja samoissa numeroissa on myös Portugalin ja Hollannin peli.

Vallitsevien tilanteiden perusteella jatkoon olisivat menossa Saksa ja Portugali.

Saksa siirtyi Tanskaa vastaan 1-0 johtoon 100. maaottelua juhlistavan Lukas Podolskin maalilla. Esityön osumaan teki Thomas Müller.

Tanska kuittasi lähes välittömästi kun Michael Krohn-Dehli puski Niklas Bendtnerin päällään jatkaman kulmapotkun Saksan maaliin.

Saksalla oli paikkoja lisäosumiin, mutta Tanskan maalivahti Stephan Andersen torjui joukkueen yritykset.

Hollanti sai otteluunsa unelma-alun, kun ensimmäistä kertaa avaukseen noussut keskikenttäpelaaja Rafael van der Vaart ampui upean laukauksen Portugalin verkkoon 11. minuutilla.

Portugali tasoitti 28. minuutilla, kun useita paikkoja turnauksen aikana tuhlannut Cristiano Ronaldo osui viimein. Vapauttavan läpisyötön miehelle tarjoili laitapuolustaja Joao Pereira.

Ronaldo oli muutenkin pelipäällä ja uhkasi Hollannin maalia muutamaan otteeseen.

Takaa-ajajina toiselle jaksolle otteluissaan lähteneet Tanska ja Hollanti tarvitsevat muutoksia tilanteisiin. Tanskan pitäisi voittaa ottelunsa. Hollannin puolestaan pitäisi voittaa ottelunsa kahdella maalilla ja toivoa Saksan voittoa.