Uuteenkaupunkiin tarvitaan lisää autonrakentajia. Ensimmäisessä vaiheessa haetaan 250 henkilöä.

Valmet Automotive tiedotti tänään rekrytoivansa yli tuhat uutta autonrakentajaa ja toimihenkilöä Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin tuotantoon. Henkilöstöä tarvitaan kaikkiin autotehtaan tehtäviin ja henkilöstöryhmiin. Rekrytoinnit toteutetaan usealla kampanjalla tämän ja ensi vuoden aikana.

Tiedotteen mukaan Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sarjatuotanto alkaa Uudenkaupungin autotehtaalla alkuvuonna 2017. GLC-mallin valmistussopimus vastaa kestoltaan sekä laajuudeltaan aiempaa Mercedes-Benzin A-sarjan valmistussopimusta. Valmet Automotive on valmistanut jo yli satatuhatta A-sarjan autoa.

Rekrytoinnit GLC-tuotantoon toteutetaan portaittain usean kampanjan avulla, jotta henkilöstöresurssit vastaavat jatkuvasti tuotantokapasiteettia ja tuotanto-osastojen kasvavaa tarvetta, todetaan Valmet Automotiven tiedotteessa.

Autonrakentajakampanjoiden lisäksi Valmet Automotive tulee samaan aikaan rekrytoimaan noin 100 toimihenkilöä tuotannon, tuotannon tukitoimintojen ja suunnittelupalvelujen tehtäviin.

Nyt alkavassa rekrytointikampanjassa Valmet Automotive hakee 250:aa autonrakentajaa eri tehtäviin hitsaamoon, maalaamoon ja kokoonpanoon sekä logistiikkaan. Ohjeet työpaikkojen hakuun löytyvät täältä. Tietoa työpaikoista löytyy myös Valmet Automotiven Facebook-sivuilta.

Hakuaika päättyy joulukuun 18. päivänä. Haastattelut ja valinnat käynnistyvät tämän jälkeen.

Valmet Automotiven henkilöstömäärä Suomessa on tällä hetkellä 1550. Tämän vuoden aikana Uudenkaupungin autotehtaalle on rekrytoitu jo noin 200 henkilöä. Tuotantotoimintaa tukevat alihankkijat mukaan lukien autotehtaalla työskentelee lähes 2000 henkilöä, ja rekrytointikampanjoiden jälkeen ensi vuoden lopulla kaikkiaan noin 3000 henkilöä.

Valmet Automotiven henkilömäärä on erittäin merkittävä Uudenkaupungin alueella, kun ajatellaan että Uudessakaupungissa on asukkaita alle 16 000. Uudenkaupungin naapurikunnat ovat Kustavi, Laitila, Pyhäranta, Taivassalo ja Vehmaa.

Helsinkiin on Uudestakaupungista matkaa 233 kilometriä. Turkuun matkaa on noin 80 km ja Tampereelle 170 km.

Uudessakaupungissa ei ole paljonkaan vapaita asuntoja tarjolla. Vuokraovi.com-palvelussa oli äsken tarjolla yhdeksän vuokra-asuntoa ja Oikotiellä 13. Myynnissä oli vastaavasti Etuovi.com-palvelussa 123 ja Oikotiellä runsaat 50. Halvimmillaan yksiö tai kaksio Uudessakaupungissa maksaa alle 50 000 euroa. Yksiön vuokra on halvimmillaan alle 400 euroa kuukaudessa.

Tilaa tästä Autotodayn ilmainen uutiskirje.