Vihreiden puheenjohtajan, sisäministeri Maria Ohisalon linjaus vihreiden huumepolitiikasta herättää kritiikkiä myös hallituskumppani keskustassa. Ohisalo vahvisti eilen keskiviikkona vihreiden linjan, jonka mukaan minkään huumeen käytöstä ei pitäisi rankaista. Sen sijaan huumekauppaa vihreät ei sallisi. Linjaus on herättänyt runsaasti keskustelua.

LUE MYÖS:

”Nyt on vihreiden politiikka pahasti pilvessä. Voin ilmoittaa olevani heidän kanssaan jyrkästi eri mieltä. Siinä vaiheessa kun huumeiden rangaistavuudesta luovuttaisiin, annettaisiin niiden käytölle avoin hyväksyntä”, keskustan kansanedustaja Mikko Savola kommentoi Facebookissa.

”Sisäministeri Ohisalon kannattaisi keskustella tästä asiasta johtamansa hallinnonalan poliisiviranomaisten kanssa. Nimenomaan käyttäjien kautta päästään kiinni huumekauppaan ja siinä rehottavaan rikollisuuteen. Vastuutonta puhetta vihreältä sisäministeriltä”, Savola jatkaa.

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu kommentoi, että hallitusohjelma ei mahdollista dekriminalisointia eli käytön rangaistavuuden poistamista.

”Hallitus on ohjelmassaan sitoutunut vähentämään riippuvuuksia ja huumeiden käytön haittoja. Siihen ei huumeiden käytön dekriminalisointi millään tavalla sovi. Huumeiden käyttäjien tukea ja hoitoa päihteettömyyteen pitää vahvistaa, mutta se ei edellytä dekriminalisointia”, Aittakumpu tviittaa.

Vihreiden linja nousi esiin kannabiksen käytön dekriminalisointia koskevan keskustelun yhteydessä. Kannabiksen käytön dekriminalisointia koskeva kansalaisaloite etenee eduskuntaan.

LUE MYÖS: