Nordean työntekijät alkavat nyt varautua siihen, että odotettavissa on kiihtyvä yt-rumba. Syynä tähän on vauhdikkaasti alkanut siivous Nordean ylimmässä johdossa.

”On todennäköistä, että väenvähennykset lisääntyvät merkittävästi ja myös aikataulu kiihtyy”, arvioi työntekijöitä Nordean hallituksessa edustava Kari Ahola uutistoimisto Bloombergille.

Viime torstaina nimitetty uusi konsernijohtaja Frank Vang-Jensen on aloittanut vauhdikkaasti ja laittanut Nordean ylimmän johdon nopeasti vaihtoon. Yhtiö tiedotti tänään kahden johtajan jättävän paikkansa heti. Pois lähtijät ovat varakonsernijohtaja ja operatiivinen johtaja Torsten Hagen Jörgensen sekä henkilöstöjohtaja Karen Tobiasen.

Nordealla on jo käynnissä prosessi 6000 työpaikan vähentämiseksi yhtiön toiminnan tehostamista varten. Toistaiseksi tämä useita vuosia kestävä tehostusohjelma ei ole kuitenkaan riittänyt sijoittajille, jotka ovat valittaneet että kulut eivät vähene tarpeeksi kun tulopuolella ei ole saatu kasvua aikaiseksi.

Uusi konsernijohtaja Frank Vang-Jensen on luvannut kiihdyttää tehostustoimia.

Edellinen toimitusjohtaja Casper von Koskull joutui palkkaamaan lisää väkeä pankkien compliance-toimintoihin sääntelyvaatimusten kasvaessa jatkuvasti.

Näin ollen Nordean työntekijämäärä on vähentynyt lokakuussa 2017 ilmoitettujen vähennysten jälkeen vain 2368 henkilöllä. Kaikkiaan Nordealla oli kesäkuun lopussa 29 550 työntekijää.

Kari Ahola sanoo uutistoimisto Bloombergille, että compliance-toimintojen vaatima lisäväen palkkaus ja miinuskorkojen aiheuttama heikkous on näkynyt leikkauksina muualla yhtiössä. Tämä on tarkoittanut muun muassa osan toiminnoista siirtämistä Puolaan.