Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman tyrmää kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon väitteet, joiden mukaan sdp yrittää vaientaa kokoomuksen oppositiopolitiikan.

”Jos ajatellaan, millaista oppositiopolitiikkaa sdp teki viime hallituskaudella, on suorastaan kohtuutonta, että meitä ja minua yritetään vaientaa sitä tehdessämme. Se ei kuulu parlamentarismiin”, Orpo sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa lauantaina.

Lindtmanin mukaan kukaan ei yritä vaientaa kokoomusta.

”Sen sen sijaan myös oppositiolta on lupa kysyä ja odottaa totuuspohjaista, selkeää linjaa vastauksi mm. velkaantumiseen, EU:n elvytysratkaisuihin ja siihen miksi niin moni edustaja piilotteli Mäenpää-äänestyksessä istuntosalin ulkopuolella. Syntyy vaikutelma, että kokoomuksen oppositiopolitiikka on nyt levällään kuin Hujasen eväät, joten selkiinnytystä kaivattaisiin jo kesän aikana”, Lindtman vastaa Orpolle Twitterissä.

Orpo kertoi Ilta-Sanomissa myös pyytäneensä pääministeri Sanna Marinilta (sd) tapaamista ja olevansa valmis keskustelemaan asioista. Orpon mukaan kahdenkeskiseen välienselvittelyyn liittyvä ”projekti on vielä kesken”.

Pääministeri vastaa Ilta-Sanomille, että Orpo pyysi kahdenvälistä tapaamista jokin aika sitten. Marin kertoo vastanneensa, että katsotaan kalenterista aika.

”Enpä ole ennen tällaiseen törmännyt, että lehtien palstoilla käydään keskustelua siitä, ettei yhteistä ajankohtaa ole vielä löytynyt”, Marin kommentoi.

Orpon ja Marinin sanailun taustalla on keväällä sosiaalisessa mediassa alkanut sanaharkka. Marin syytti Orpoa pääministerille varsin poikkeuksellisella tavalla koronakriisin keskellä toukokuun puolivälissä syntyneessä Twitter-taistossa valheellisen oppositiopolitiikan tekemisestä.

Lue lisää: