Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) linjaa sosiaalisessa mediassa Suomen Eurooppa-politiikan kulmakiviä. Hän korostaa, että Suomen vahvuutena on aloitteellinen, johdonmukainen ja eurooppalaiseen yhteistyöhön myönteisesti suhtautuva linja.

”Jatkamme toimintaamme yhteistyökykyisenä jäsenvaltiona, joka etsii aktiivisesti yhteisiä, eurooppalaista lisäarvoa luovia ratkaisuja ja edistää avoimuutta”, Tuppurainen kirjoittaa Twitterissä.

”Aloitteemme tukevat unionin yhtenäisyyttä. Vain olemalla rakentavasti mukana kaikessa yhteistyössä ja keskustelussa EU:n kehittämisestä, saamme äänemme kuuluviin, näkemyksillemme painoarvoa ja voimme ajaa omia tavoitteitamme ja etujamme sekä vaikuttaa EU:n tulevaisuuteen”, hän jatkaa.

Ministeri viittaa myös tammikuussa annettuun hallituksen EU-selontekoon, jossa korostetaan, että Suomi tavoittelee eurooppalaista lisäarvoa tuovia ratkaisua sekä EU:n yhtenäisyyttä ja avoimuutta.

Suomen EU-politiikka on kuuma keskustelunaihe sen jälkeen, kun perustuslakivaliokunta lausui aikaisemmin tällä viikolla, että EU.n elvytyspaketin hyväksyminen vaatii eduskunnan määräenemmistön.