Helsingin opetuslautakunnan jäsen, kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara (sd.) tulkitsee, että opettaja Antti Korhonen on vapaa palaamaan töihin. Jalovaara istuu opetuslautakunnassa, joka perui Korhosen saamat potkut ja antoi tälle kirjallisen varoituksen aiemmin tällä viikolla.

- Varoitus on varoitus, ja sen jälkeen töitä voi jatkaa. Olisin toivonut, että töihin paluu olisi hoitunut sujuvasti, sanoo Jalovaara Uudelle Suomelle.

Helsingin opetustoimen johtaja Rauno Jarnila on kommentoinut, että Korhonen ei välttämättä palaa opettajaksi. Hän myös sanoi, että opetusvirastossa pohditaan vakavasti, onko Korhosesta enää opettajaksi. Jarnilan lausunto on suututtanut muun muassa vuoden luokanopettajaa Kai-Ari Lundellia. Jalovaara tyytyy toteamaan, että Jarnilan lausunto ei hänen mielestään ollut tarpeellinen.

- Minun tulkintani on se, että lautakunta on antanut varoituksen, ja nyt Korhonen on vapaa palaamaan töihin. Onko se sitten Alppilaan vai jonnekin muualle, sen he voivat keskustella keskenään, Jalovaara sanoo.

Jalovaara harmittelee, että kohu yhä vain jatkuu, vaikka opetuslautakunta on ratkaisunsa tehnyt.

- Olisi hyvä nyt saada tämä prosessi maaliin, Jalovaara sanoo.

Opetusvirastossa on tarkoitus käydä alkuviikosta neuvotteluja Korhosen tilanteesta. Jalovaara toivoo, että niiden seurauksena Korhonen pääsee palaamaan töihinsä.