Ruotsissa poliisi kertoo, että useat jengit ahdistelivat naisia Malmössä uudenvuoden yönä. Toistaiseksi yhtään rikosilmoitusta ei ole tehty, eikä ketään ole kiinniotettu, kertoo Malmön alueen päälehti Sydsvenskan.

Tyypillisesti 8-10 nuoren miehen joukko ympäröi naisen.

– Partiomme estivät useita tällaisia tapauksia uudenvuoden yönä, isoja porukoita, jotka pyörivät ympäriinsä ja piirittivät tyttöjä, kertoo Håkan Johansson Malmön poliisista lehdelle.

– He olivat ylipäätään hälyisiä ja ampuivat raketteja ristiin rastiin, hän jatkaa.

Saksassa Kölnissä uudenvuoden yönä tapahtuneet ahdistelutapaukset ovat nousseet laajaan keskusteluun ja Suomessa Helsingin poliisi kertoi viime viikolla vastaavasta toiminnasta. Apulaispoliisipäällikkö Ilkka Koskimäki kertoi, että häirinnässä oli kyse täysin uudenlaisesta ilmiöstä. Julkisessa keskustelussa on kiistelty siitä, onko todella näin, mutta Malmön poliisin Johansson tekee samansuuntaisen arvion kuin Koskimäki.

– Sitä tapahtuu varmaankin jokaisena baari-iltana, että naisia häiritään vaikkapa baarijonossa – ahdistelua ja kopelointia. […] Mutta tällaista, että tullaan isoilla jengeillä, 8-10 tyyppiä, se on tavatonta. Tällaista me emme ole aiemmin nähneet, Johansson toteaa.

Malmön poliisin yön raporteissa miehiä kuvataan termillä ”ensamkommande från Afghanistan – yksin Afganistanista tulleet”. Johanssonin mukaan kyse on yön aikana tehdystä arviosta, joka perustuu täysin ulkonäköön ja voidaan siten asettaa kyseenalaiseksi.