Sisäministeri Kai Mykkänen (kok) on julkaissut Twitterissä videon, jossa hän vastaa huoleen YK:n siirtolaispaperin eli GCM:n merkityksestä Suomen maahanmuuttopolitiikkaan. Katso video jutun loppupuolelta.

Erityisesti perussuomalaiset on nostattanut huolta paperista, joka hyväksyttiin YK-kokouksessa alkuviikolla. Mykkänen edusti Suomea kokouksessa. Usea maa on ilmoittanut, ettei lähde mukaan GCM-ohjeistukseen.

Lisäksi tulevana maanantaina GCM:ää vastustava, ilmeisesti pieni mielenosoittajien joukko kokoontuu eduskuntatalon edustalla. LUE TARKEMMIN: ”Keltaliivit” tulevat Suomeenkin – Mielenosoittajat kokoontuvat eduskuntatalolle 17.12.

Mykkänen luettelee videolla kolme pointtia GCM-paperista.

”Mitä tämä paperi merkitsee Suomelle? Ensinnäkin se merkitsee, että me ollaan tehty selväksi, että Eurooppa ei voi antaa suojaa, jos lähtömaat eivät ota omia kansalaisiaan takaisin”, Mykkänen sanoo.

”Toiseksi saadaan vauhtia yhteistyöhön laittoman rajanylityksen järjestäjiä vastaan.”

”Kolmanneksi tämä paperi ei edellytä eikä vaadi Suomelta muutoksia lakeihin eikä meidän nykyisiin rajanylitys- tai turvapaikkakäytäntöihin millään tavalla”, Mykkänen sanoo.

Mykkäsen mukaan ei ole tarkoitus, että kaikki maat olisivat yhtä mieltä paperin 23 toimesta, vaan ideana on se, että eri maat valitsevat niistä itselleen sopivia toimia.

”Askel hallittuun, sääntöperäiseen rajapolitiikkaan ja maahanmuuttopolitiikkaan”, Mykkänen kuvailee.

”Jos olet eri mieltä, lue lisää itse, älä usko räyhääjiä”, Mykkänen päättää videonsa. Katso koko video tästä:

LUE MYÖS:

Näkökulma: Tämä paperi repii koko Eurooppaa Suomi mukaan lukien – vaikka kyseessä on pelkkä ”puuterirasia”

Timo Soinilla ja Laura Huhtasaarella kova yhteenotto GCM-paperista – ”Pitäisi tietää tosiasiat, kun näitä asioita tuo esille”

Oikeuskansleri vahvisti: GCM ei sido Suomea – Perussuomalainen: Ei tarvitse toteuttaa miltään osin