Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA osallistuu nyt keskusteluun sdp:n ajamasta lähdeverosta. Sdp:n puheenjohtaja, hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne on itse vedonnut siihen, että lähdevero on peräisin EVA:n paperista.

”Tosiasiassa Rinteen viittaamassa mallissa on kyse Aalto-yliopiston yritysjuridiikan apulaisprofessorin Tomi Viitalan laskelmasta, jonka lähtökohta on pääomatuloverokannan alentaminen kolmella prosenttiyksiköllä”, EVA toteaa tiedotteessaan.

LUE MYÖS: ”Miljoona suomalaista kärsisi heti” – Uusi viesti Säätytalolle sdp:n haluamasta verosta

”Jos Antti Rinne todella kannattaa EVAn esitystä, hän kannattaa silloin myös pääomatuloveron alentamista. Sellainen olisi aidosti kasvua edistävää yritysveropolitiikkaa”, EVAn johtaja Emilia Kullas toteaa.

”Demareiden verointoilijat unohtavat pari olennaista seikkaa. EVA ei ehdota verotuksen kiristämistä, vaan alentamista: sekä yhteisöveron että pääomatuloveron. Jos institutionaalisten sijoittajien osinkotulot pistettäisiin verolle, samalla pääomien verotusta voisi laskea jopa kolmella prosenttiyksiköllä”, Kullas kirjoittaa EVA:n blogissa.

Rinteen kanta yhteisöveron alentamiseen aiheutti hämminkiä eduskuntavaalien alla. Ensin Rinne kommentoi asiaa Ylen tentissä.

”Vastustin aikanaan tätä yhteisöveron laskemista. Ja nyt jälkeenpäin on näyttäytynyt, että olin väärässä”, Rinne sanoi.

Tämä tulkittiin niin, että Rinne piti yhteisöveron laskemista hyvänä päätöksenä. Rinne kuitenkin kiisti tulkinnan Suomen Kuvalehdessä. Rinne sanoi olevansa edelleen sitä mieltä, että yhteisöveron alentamista ei olisi pitänyt tehdä.

LUE MYÖS:

”Olin väärässä” – Antti Rinne myönsi Ylellä vanhan virheen, jonka avulla syrjäytti Jutta Urpilaisen

Hämmästys Antti Rinteen linjasta leviää – Kiistää yhteisöverokantansa SK:n haastattelussa