Lemminkäinen aloittaa yt-neuvottelut, joilla haetaan 30 miljoonan euron säästöjä kiinteissä kustannuksissa. Alustavan arvion mukaan suunniteltujen toimenpiteiden henkilöstövaikutus on enintään 500 henkilötyövuotta. Noin puolet arvioidusta vähennystarpeesta kohdistuu Suomeen.

-Olemme viime vuosina vieneet suunnitelmien mukaan läpi kaksi isoa tehostamisohjelmaa. Niiden vaikutus ei kuitenkaan ole ollut riittävä, eikä ohjelmissa ole pureuduttu riittävän syvälle Lemminkäisen organisaatiorakenteisiin. Vaikka liiketoiminnan tulos on kehittymässä oikeaan suuntaan, tammi-maaliskuun 2014 tuloksemme oli edelleen tappiollinen, mikä ei ole hyväksyttävää, Lemminkäisen väliaikainen toimitusjohtaja Berndt Brunow toteaa.

Brunowin mukaan huonon tuloksen lisäksi yhtiötä rasittaa viime marraskuussa tuomitut asfalttikartelliin liittyvät noin 60 miljoonan euron vahingonkorvaukset.

Brunow sanoo, että markkinatilanne on vaikea etenkin Suomessa.

-Talonrakentamisessa ja päällystystoiminnassa kokonaisvolyymit ovat merkittävästi vähentyneet, ja isot projektit keskittyvät pääkaupunkiseudulle. Meidän on sopeutettava toimintaamme tähän markkinaan.

Lemminkäinen antoi huhtikuun alussa potkut toimitusjohtaja Timo Kohtamäelle ja talous- ja rahoitusjohtaja Robert Öhmanille.