Suomalainen voi nyt Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä tilata netistä viinaa täysin laillisesti, kun syytteet niin sanotussa Viinikauppa.comin jutussa tänään hylättiin.

- Nyt voit tilata internetistä alkoholia, syytettyä Viinikauppa.comia edustanut asianajaja Petteri Snell tiivistää asian Uudelle Suomelle.

-Oleellista on se, että alkoholin tilaamisen yhteydessä tehdään myyjän kanssa erillinen sopimus siitä että tilaa viinejä ja järjestä minulle toimitus. Tehdään kaksi erillistä oikeustointa, hän selittää.

Oikeuden päätös ei siis salli sitä, että "yhdellä lauseella" pyytäisi myyjää toimittamaan esimerkiksi viiniä kuusi pulloa kotiovelle. Kuljetus pitää tilata erikseen.

Snell katsoo käräjäoikeuden menneen "ali siitä mistä aita on matalin". Nyt kantaa ei otettu siihen, onko sellainen kaukomyynti sallittua, jossa viinin myyjä myös toimittaa tuotteet kotiovelle.

- Suomalaiset astuivat kolme metriä lähemmäksi Eurooppaa. Nyt meillä alkaa pikkuhiljaa toimia samat oikeudet kuin muillakin eurooppalaisilla, Snell näkee.

On valtionsyyttäjän käsissä, viedäänkö juttua korkeimpiin oikeusasteisiin.