Teollisuusliiton alat ovat nyt ensimmäisenä ilmoittaneet konkreettisista työtaistelutoimista vastauksena hallituksen suunnittelemalle irtisanomislaille.

"Teollisuusliitto pysäyttää ylityöt liiton työpaikoilla vastatoimena maan hallituksen työelämää heikentäviä hankkeita kohtaan. Ylityökielto astuu voimaan 17. syyskuuta kello 00.00", tiedotteessa kerrotaan.

Samalla Ammattiliitto Pro tiedottaa teollisuuden alalla työskentelevien toimihenkilöiden ylityökiellosta, joka alkaa samaan aikaan.

LUE MYÖS: Vakava haitta, sanoo työnantajaosapuoli

Useat liitot ovat aiemmin ilmoittaneet valmiutensa työmarkkinatoimiin, mutta nyt on ensimmäistä kertaa saatu päivämäärä toimien alkamiselle.

220 000 työntekijää edustavan Teollisuusliiton johtoryhmä päätti nyt ylityökiellosta liiton hallituksen aiemmin tekemän päätöksen mukaisesti.

"Liittohallitus päätti 24.8. mittavista, vaiheittain etenevistä toimista pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitusta vastaan. Liitto lupasi tuolloin harkita painostustoimista luopumista vielä uudelleen, jos hallitus luopuu esityksestään uudeksi irtisanomislaiksi ja sitoutuu siihen, ettei se tuo enää uusia työelämää kurjistavia esityksiä eduskunnalle. Näin ei ole tapahtunut, joten Teollisuusliitto päätti aloittaa painostustoimien ensimmäisen osan", liiton tiedotteessa sanotaan.

"On todella valitettavaa, että hallitus vaarantaa työmarkkinoiden vakauden miellyttääkseen muutamaa kuumakalle-yrittäjää. Sen hintana joudumme nyt valitettavasti turvautumaan keinoihin, jotka iskevät myös rehellisiin, työväkeään arvostaviin työnantajiin", Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoo.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Täystyrmäys hallituksen irtisanomislaille: ”Lopettakaa jo puhe kompromissista!”

Ministeri Ylellä: Irtisanomislaki voi muuttua – Rajaksi sittenkin 10 työntekijää?

Suomi jo yleislakon kynnyksellä? – ”Kesälomarahat jäivät saamatta, kuppi meni nurin”

Opettajien protesti ihmetyttää yrittäjiä: ”Mistä näissä operaatioissa todella on kyse?”