Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan jäsen Atte Kaleva kertoo, että lautakunta on päättänyt olla edistämättä suurmoskeijahanketta. Päätös on yksimielinen.

– Lautakunta päätti yksimielisesti esittää kaupunginhallitukselle, että suurmoskeijahanketta ei enää jatketa. Hyvä päätös tämän nimenomaisen hankkeen lukuisat ongelmat ja epäselvyydet huomioiden, Kaleva kommentoi Facebook-sivullaan.

Lautakunta päätti esittelijän ehdotuksesta poiketen ”esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus ei varaa hakijoille aluetta moskeija- ja monitoimikeskus-hankkeen jatkoselvittämistä varten”. Vastaesityksen, joka on kaatamassa moskeijahankkeen, teki lautakunnan puheenjohtaja, apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr.). Perustelut ovat seuraavanlaiset:

– Lautakunta pitää tärkeänä, että Helsingin muslimiyhteisöjen toiminnan edellytyksistä huolehditaan osana suomalaista yhteiskuntaa sekä osana pääkaupungin roolia mm. asianmukaisten tilojen osalta. Nyt käsittelyssä olevan hankkeen laajuus ja yhä avoimena olevat kysymykset ja epävarmuustekijät, ennen kaikkea rahoituksen alkuperä sekä mahdolliset rahoituslähteiden vaikutukset eivät kuitenkaan ole kestävä pohja tälle toteuttamisratkaisulle. Siksi lautakunta katsoo, että tämän hankkeen osalta ei ole etenemismahdollisuuksia.

STT:n mukaan kaupunginhallitus päättää osaltaan esityksestä maanantaina. Talouselämän soittokierros kaupunginhallituksen jäsenille osoitti kuitenkin jo tiistaina, että hankkeella ei ole kannatusta eikä etenemismahdollisuuksia kaupunginhallituksessa. Lue lisää: TE: Helsingin suurmoskeija kaatuu käytännössä varmasti – murskatulos kyselyssä kaupunginhallitukselle

Alla Atte Kalevan Facebook-päivitys.