Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen isovanhempainvapaalle lähtijä on löytynyt. Pääluottamusmies Mika Oja DNA:lta kertoo, että kuun alussa lanseerattu isovanhempainvapaa on herättänyt paljon kiinnostusta ja ensimmäinen vapaan käyttäjä on ilmoittautunut tällä viikolla.

– En tiedä, onko kyseessä mummo vai vaari, hän kertoo puhelimessa Uudelle Suomelle.

Ojan mukaan isovanhempainvapaa on kiinnostanut myös muita yrityksiä.

– En tiedä, onko se jalkautumassa mahdollisesti jollakin tavalla muihinkin työpaikkoihin. Ainakin meidän alalla.

DNA on pilottiyrityksenä mukana Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -hankkeessa, jossa kehitetään perheystävällisiä asenteita ja toimintatapoja työpaikoilla. Ojan mukaan kehitteillä on kaiken aikaa uusia toimintatapoja. Käyttöön on jo otettu monia erilaisia tapoja joustaa työajoissa ja työn tekemisessä muuten. Esimerkiksi etätyöskentelymahdollisuudet ovat Ojan mukaan laajentuneet merkittävästi ja nykyään myös asiakaspalvelussa voi tehdä etätöitä. Kehitystyön seurauksena työssä jaksaminen on Ojan mukaan parantunut ja sairauspoissaolot vähentyneet.

Saman kehitystyön tuloksena syntyi myös isovanhempainvapaa, jonka DNA on kertonut ottaneensa käyttöön ensimmäisenä Suomessa. Oja ei ole aivan varma, kenen idea alun perin oli.

– Varmaan osittain henkilöstön ideoista, ja työnantaja on sitten jalostanut sitä ja päätynyt siihen, että tällainen otetaan käyttöön.

Henkilöstö on ollut uudesta vapaasta Ojan mukaan innoissaan.

– Henkilöstö on ottanut sen tosi positiivisesti vastaan ja mielenkiinnolla odotellaan, miten käyttö lähtee menemään ja miten ihmiset osaavat hyödyntää sitä.

Isovanhempainvapaan voi käyttää vain kerran työuran aikana. Kyse on viikon mittaisesta palkallisesta vapaasta, joka kerryttää myös vuosilomaa. Isovanhempainvapaaseen ovat oikeutettuja vuoden 2017 alusta alkaen syntyneiden lastenlasten isovanhemmat. Vapaa koskee myös esimerkiksi adoption kautta isovanhemmiksi tulleita ja ihan kaikkia DNA:n työntekijöitä.

– Yleensäkin meillä pyritään siihen, että edut koskevat ihan kaikkia, myös vuokratyöntekijöitä, ja heti työsuhteen alussa. Siinä ei ole minkäänlaista karenssia.

DNA:ssa ei olla varmoja siitä, kuinka suuri osa henkilöstöstä aikoo pitää isovanhempainvapaan ja siten on hiukan epäselvää myös, minkä verran investointi maksaa.

– Sitä on hirveän hankala arvioida. Noin kolmannes henkilöstöstä on yli 46-vuotiaita. Ei paljon sen alle poikkeuksia lukuun ottamatta taida olla isovanhempia, Oja pohtii isovanhemmaksi tulon mahdollisuuksia.