Sveitsin pankkiviranomaiset sekä UBS ja Credit Suisse -pankit ovat neuvotelleet viikonloppuna pankkien yhdistymisestä. Financial Times kertoo, että Credit Suisse olisi valmis maksamaan ongelmiin ajautuneesta kilpailijastaan miljardi dollaria. Uutistoimisto Bloombergin mukaan Credit Suisse pitää kauppahintaa liian matalana, sillä kauppa vahingoittaisi sen osakkeenomistajia ja osakeoptioita omistavia työntekijöitä.

Uutistoimisto Reutersin lähteet kertoivat aiemmin, että UBS olisi pyytänyt pyytänyt Sveitsin hallitukselta kuuden miljardin dollarin takuita liitoksesta aiheutuviin kustannuksiin ja riskien kattamiseen.

Mediatietojen mukaan pankkisektorin vakauttamista tavoittelevien viranomaisten tavoitteena on saada neuvottelutulos aikaan vielä viikonlopun aikana ennen kuin markkinat aukeavat maanantaina. Reutersin lähteiden mukaan UBS on ollut kovassa paineessa viranomaisten suunnalta, jotta se suostuisi etenemään fuusion kanssa.

Mahdollistaakseen fuusion etenemisen ohituskaistaa pitkin Sveitsin viranomaiset pohtivat poikkeusmenettelyn käyttöönottoa. Normaalisti menettelyyn kuuluu muun muassa kuuden viikon konsultaatiojakso osakkeenomistajille. Onkin mahdollista, etteivät osakkeenomistajat pääsisi vaikuttamaan sopimukseen lainkaan, mikäli Sveitsi päätyy ohittamaan säännökset.

Mahdolliseen sulautumiseen liittyy kuitenkin mahdollisia juridisia esteitä niin EU:ssa kuin Yhdysvalloissakin. Reutersin lähteet arvioivat myös 10 000 työpaikan olevan vaarassa.

Sveitsiläisten ohella amerikkalaisviranomaisten kerrotaan olevan mukana neuvotteluissa. Bloomberg kertoo myös Englannin keskuspankin tukevan ehdotettua fuusiota.

Keskusteluja käyvät osapuolet eivät ole kommentoineet neuvotteluja.

Juttua päivitetty 19.3.2023. klo 16.15: Lisätty Bloombergin tieto Credit Suissen vastustuksesta.

LUE SEURAAVAKSI: