Hallitustunnustelija, sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo toivovansa, että keskusta ilmoittaa valmiudestaan lähteä mukaan hallitusneuvotteluihin.

”Toivon, että keskustapuolue ilmoittaa, että on valmis lähtemään neuvotteluihin”, Rinne sanoi medialle eduskunnassa.

Hän toisti vielä uudelleen toivovansa keskustan ilmoittavan, että se on valmis lähtemään hallitusneuvotteluihin.

Keskustan eduskuntaryhmä on pitänyt kokousta tänään. Mediatietojen mukaan puolueen sisällä on voimakasta ristivetoa hallitukseen lähtemisen suhteen. Keskusta oli eduskuntavaalien suurin häviäjä.

LUE MYÖS: Näkökulma: Suurin häviäjä pitää Antti Rinnettä nyt pihtiotteessa

Keskustan kokouksen tuloksesta ei ole vielä tietoa. Myös Rinne itse sanoi, ettei vielä tiedä keskustan osalta tilannetta.

LUE JATKOJUTTU: Hallitustunnustelut: Keskustalta paljon puhuva lausunto – ”Antti Rinne vetoaa”

Rinne sanoi tekevänsä päätöksen hallitusneuvotteluihin kutsuttavista puolueista tänään. Tässä mielessä Rinne piti tärkeänä, että keskustan kanta asiaan saataisiin. Hallitusneuvotteluihin lähtevät puolueet on tarkoitus kertoa julkisuuteen keskiviikkona järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Rinne sanoi, että hänen tilanteensa hallitustunnustelijana on hyvä ja hallitusneuvotteluihin lähtevien puolueiden suhteen on useampia vaihtoehtoja.

”Yksikään puolue ei ole poistunut kuvioista”, Rinne sanoi.

Hän tarkensi vielä, että useampia vaihtoehtoja on matemaattisesti laskien. Jo ennen vaaleja Rinne arvioi, että joko kokoomus tai keskusta tarvittaisiin hallitukseen sdp:n kanssa.

Sdp kävi tunnustelukeskusteluja erittäin pitkään kokoomuksen kanssa eilen ja tänään.

LUE LISÄÄ: