Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kehottaa valtionyhtiö Postin toimitusjohtajaa Heikki Malista ”harkitsemaan asemaansa ja eroamaan”.

Kärnä kertoo tiedotteessaan olevansa ”pöllämystynyt” aamun uutisista, joiden mukaan Posti on Malisen aloitteesta hankkinut vuonna 2015 käyttöönsä 30 000 euron golf-osakkeen samoihin aikoihin, kun yli 300 Postin työntekijää irtisanottiin. Asiasta uutisoi torstaina Iltalehti, jonka mukaan Posti teki samalla 30 000 euron tappion hankkiutuessaan eroon vanhoista golf-osakkeistaan.

”Ylipäätään tässä herää kysymys, että mihin Posti tarvitsee golf-osakkeita? Käsittääkseni golfaus ei kuulu yhtiön ydinliiketoimintaan. Kuulostaa siltä, että Malinen on johtanut Postia kuten omistamaansa yhtiötä, vaikka tosiasiassa suomalaiset omistavat Postin”, Kärnä ihmettelee.

Kärnä suomii myös valtionyhtiön pääjohtajan miljoonaluokan ansioita – joista päättää Postin hallitus – ja toteaa, että ”kyllä Malisen pitäisi nyt ymmärtää lähteä”.

”Kansa on raivoissaan omistamansa yhtiön johtajalle, sille mitä muuta tällainen toiminta on, kuin ahneutta ja korruptiota? Malisen tulisi lähteä kuin talonmiehen jäiseltä peltikatolta, eli liukkaasti”, Kärnä sanoo.

Valtionyhtiöiden ohjaamisesta vastaava omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) on ilmoittanut Postin hallitukselle, että yhtiön johdon palkitsemisesta tarvitaan uusi, maltillisempi linjaus.

LUE MYÖS:

Antti Rinne selittää hämmennystä aiheuttanutta Posti-lausuntoaan: ”Heitin ihan tarkoituksella avauksen”

Postin temppu yllätti yrityspomot totaalisesti: ”Hävytöntä – Mistä tuulesta tämä työehtosopimus on revitty?”

Kokoomuspomon ihmetys Ylellä: Miten Postin johtajan palkkio voi nousta näin paljon, kun Postin ongelmat ovat ratkaisematta?

Ministeriltä suora ukaasi Postin hallitukselle – Johdon bonukset syyniin