Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vahvistaa Twitter-viestissään, että hallituksen kaavailemat vene- ja moottoripyöräverot jäävät toteuttamatta.

– Lausunnot: mp-/veneveron tuotto jää tavoitellusta. Soinin ehdotuksesta luovutaan MP-verosta. Mp/ veneveron hyötysuhde heikko – ei toteuteta, Sipilä kirjoittaa.

Verohankkeet ehtivät herättää kiivasta vastustusta, ja niiden tuottoarvioita kuvattiin jopa hallituspuolueiden sisältä "hötöksi". Hallituspuolueista perussuomalaiset halusi pitää kiinni veneverosta, joka on ollut puoluejohtaja Timo Soinille tärkeä, mutta muut hallituspuolueet katsoivat vene- ja moottoripyöräverojen kuuluvan samaan pakettiin.

Myös perussuomalaiset tiedotti verohankkeiden kumoamisesta välittömästi Sipilän tviitin jälkeen. Puolue korostaa olleensa vaatimassa moottoripyöräverosta luopumista.

– Perussuomalaiset iloitsevat, että ehdotuksemme moottoripyöräverosta luopumisesta on nyt toteutunut, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoo tiedotteessa.

– Me emme moottoripyöräveroa ehdottaneet, mutta me torjuimme sen, Terho ottaa kunniaa hallituksen päätöksestä perua omia aikeitaan.

Terhon mukaan moottoripyöräverosta luopuminen oli perussuomalaisille tärkeämpi kysymys kuin veneveron toteuttaminen. Venevero oli perussuomalaisten ajama hanke, jota erityisesti puheenjohtaja Timo Soini on hehkuttanut "juppikootterien" verottamisena.

– Venevero voidaan meidän puolestamme unohtaa samassa paketissa, nyt kun moottoripyörävero on virallisesti ja varmuudella haudattu. Itse asiassa veneverosta luopuminen on nähdäkseni perusteltuakin, sillä useissa laskelmissa ennakoitiin, ettei veneverostakaan olisi saatu toivottua tuloa valtion kassaan, Terho pohtii.

Veroista ei ehditty antaa hallituksen esitystä eduskunnalle. Sen sijaan niitä oli valmisteltu valtiovarainministeriössä, jossa luonnosteltu vene- ja moottoripyöräverolaki lähti lausuntokierrokselle joulukuussa.

Lue lisää aiheesta:

Maineikkaan veneyhtiön johtaja kypsyi Timo Soiniin: ”Mistä kauna oikein kumpuaa? Onko teiltä riistetty mahdollisuus ajaa mopolla pienenä?”

”175 000 €, ei veroa” – Soinin hehkuttamaa veneveroa syytetään mielivaltaiseksi

Uusi venevero halutaan palauttaa ”meren pohjaan”: ”Timo Soinin argumentti pohjautuu kateuteen”

Soini ja ”huvikuunarit” – Tällainen vero on tulossa

Timo Soini korjaa kohulausuntoaan: Se onkin juppikootteri!