Keskustan puoluehallitus linjaa, että sdp:n on tehtävä omat johtopäätöksensä hallituskriisitilanteessa ja pääministeri Antti Rinteen suhteen. Näin kertoi puoluehallituksen jäsen, Etelä-Hämeen piirin johtaja Johanna Häggman puoluehallituksen kokouksen jälkeen.

Puoluehallituksen linja siis on, että sdp:n pitäisi itse päättää pääministerin vaihtamisesta.

”Puoluehallituksen mielestä viikonvaihteessa saadut selvitykset Posti-tapauksesta eivät ole riittäviä. Puoluehallitus toivoo, että sdp tekee tarvittavat johtopäätökset hallituksen toimintakyvyn palauttamiseksi”, keskusta toteaa tiedotteessaan.

Rinne ei mediatietojen mukaan ole valmis eroamaan. Keskusta palaa asiaan, jos sdp ei itse tee johtopäätöksiä, Häggman sanoo.

Häggmanin mukaan puoluehallituksen kanta on sama kuin keskustan eduskuntaryhmän kanta. Eduskuntaryhmä ilmoitti tänään, että Antti Rinnettä kohtaan on epäluottamusta.

Keskustan eduskuntaryhmä totesi, etteivät pääministerin selvitykset Posti-kriisistä olleet riittäviä ja ryhmällä ”on henkilöön liittyvää epäluottamusta”. Iltapäivällä kello 14 alkanut eduskuntaryhmän kokous kesti yli kaksi tuntia.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ja puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni olivat vähäsanaisia ryhmäkokouksen jälkeen. He eivät kommentoineet suoraan sitä, tarkoittaako henkilöön kohdistuva epäluottamus, että asia ratkeaa pääministeriä vaihtamalla. Kaksikko ilmoitti, että asia viedään puoluehallituksen kokoukseen ja korosti, että keskustalla on luottamus hallituspohjaan ja hallitusohjelmaan.

Mediatietojen mukaan Rinteen antama selvitys Posti-kriisistä on tyydyttänyt muita hallituspuolueita, mutta toiseksi suurimpana hallituspuolueena keskustan tyytymättömyys on ratkaisevaa.

Omistajaohjauksen epäselvä linja ei ole keskustan ainoa pulma Rinteen osalta, sillä puheenjohtaja Kulmuni on toivonut julkisuudessa yhteistä linjaa myös työmarkkinapolitiikkaan ja vaatinut neuvottelurauhaa työmarkkinaosapuolille. Rinnettä on kritisoitu puuttumisesta työmarkkinaneuvotteluihin.

SDP:n puoluehallitus kokoontuu tänä iltana kello 19.30.