Eilen annetut selvitykset eivät ole riittäviä, sanoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen puolueen eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen. Tällä Kurvinen viittasi pääministeri Antti Rinteen (sd) eilen sunnuntaina hallituskumppaneille antamasta selvityksestä koskien Posti-kohua.

Keskusta vie pääministeriasian vielä puoluehallituksensa käsittelyyn, kertoi puheenjohtaja Katri Kulmuni. Puoluehallituksen kokous alkaa heti.

Kulmunin mukaan keskusta haluaa jatkaa nykyisellä hallituspohjalla, mutta ratkaisua luottamuksesta pääministeriin ei vielä syntynyt ryhmäkokouksessa.

”Meillä on epäluottamusta olemassa”, Kulmuni sanoi viitaten, että epäluottamus koskee henkilöä.

Kurvinen kertoi medialle, että keskustan eduskuntaryhmässä ei äänestetty mistään asiasta.

Kulmuni ja Kurvinen olivat hyvin vähäsanaisia poistuessaan keskustan ryhmähuoneesta. Kulmuni totesi, että he lähtevät saman tien puoluehallituksen kokoukseen.

Keskustan eduskuntaryhmä piti tänään ylimääräisen kokouksen, jossa se käsitteli pääministeri Rinteen asemaa ja hallituksen tilannetta. Jo eilen hallituspuolueiden ja niiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat pitivät kokouksen, jossa käsiteltiin hallituksen tilannetta ja valmistauduttiin opposition tiistaina tulossa olevaan välikysymykseen.

Mediatietojen mukaan hallituspuolue vihreät on ollut valmis tukemaan Rinteen jatkoa.

Hallituksen asema on tullut kysymykseen, sillä pääministerin ja omistajaohjausministerin lausunnot ovat olleet ristiriitaisia valtionyhtiö Postista ja sen suunnitelmista muuttaa pakettilajittelijoiden työehtosopimusta. Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) erosi perjantaina.

Postissa oli tänä syksynä päällä kova työriita ja lakko tes-siirron takia. Postin tilanne saatiin ratkaistua niin, että siirto toiseen työehtosopimukseen peruttiin.

LUE MYÖS: