Valtiovarainministerin tehtävästään perjantaina eronnut keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni (kesk) torjuu Twitterissä huhut, joiden mukaan keskusta olisi harkitsemassa lähtöä hallituksesta.

Huhut keskustan aikeista lähtivät pyörimään eroilmoituksen jälkeen ja kiihtyivät, kun keskusta ilmoitti lykkäävänsä uuden valtiovarainministerin valintaa alun perin ilmoitetulta sunnuntailta huomiselle maanantaille.

Kulmuni huomauttaa ilmoittaneensa jo perjantaina, että keskusta jatkaa hallituksessa. Hän ilmoitti perjantaina myös jatkavansa keskustan puheenjohtajana.

”Keskusta tekee ratkaisut Suomen ja suomalaisten etu edellä. Elämme poikkeuksellisia aikoja, tarvitsemme nyt vakautta päätöksentekoon. Kerroin ja perjantaina, että Keskusta jatkaa hallituksessa”, Kulmuni sanoo tviitissään.

”Uusi valtiovarainministeri valitaan huomenna”, hän jatkaa.

Poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen ennakoi ministerikierrätystä. Hän kiinnittää keskustan huomisessa kokouksessa huomiota siihen, jatkaako Kulmuni ministerinä.

”Keskusta jatkaa hallituksessa. Uusi VM valitaan huomenna maanantaina, mahdollisesti tulee laajempaakin ministerikierrätystä. Mielenkiintoista myös, jatkaako Kulmuni ministerinä vai siirtyykö johtamaan puoluetta sivusta.”

Keskustan puoluehallitus, eduskuntaryhmä ja europarlamentaarikkojen delegaatio kokoontuvat puolueen sääntöjen mukaisesti päättämään keskustan ehdokkaasta uudeksi valtiovarainministeriksi huomenna maanantaina klo 9.

Kun puolue on tehnyt valintansa uudeksi valtiovarainministeriksi, järjestetään ylimääräinen tasavallan presidentin esittely, jossa tasavallan presidentti Sauli Niinistö myöntää Katri Kulmunille eron valtioneuvostosta ja nimittää uuden ministerin tai uudet ministerit.

Päivitetty klo 14.35: Lisätty Antti Ronkaisen kommentti.