Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Abdirahim ”Husu” Husseinin (sd) kannanotto perussuomalaisista ei anna aihetta esitutkinnan aloittamiselle, kerrotaan Helsingin poliisista Uudelle Suomelle.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta, joten esitutkintaa ei aloiteta. Asiasta on tehty päätös tänään.

Husseinin tviitistä nousi kohu pari viikkoa sitten. Hän tviittasi olevansa sitä mieltä, että kaikki perussuomalaiset ja puolueen äänestäjät sekä kannattajat ovat rasisteja.

LUE MYÖS: Näkökulma: Suomessa on paljon rasismia ja perussuomalaisissa tutkitusti eniten rasisteja

Päätöksen mukaan asiassa ei ole syytä epäillä kiihottamista kansanryhmää vastaan, kunnianloukkausta eikä mitään muutakaan rikosta.

Tutkinnanjohtaja perustelee tiedotteessa päätöstään sillä, että puolue, puoleen äänestäjät tai puolueen kannattajat eivät muodosta sellaista ryhmää, joka vakaumuksen tai minkään muunkaan perusteen nojalla nauttisi kiihottamisrikossäännöksen tarjoamaa suojaa. Tviitit eivät kohdistu tunnistettavaan ja rajattuun ihmisryhmään, joten asiassa ei ole syytä epäillä myöskään kunnianloukkausta.

Helsingin poliisi kertoo saaneensa heinäkuussa useita tutkintapyyntöjä helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun 18.–19. heinäkuuta julkaisemista tviiteistä.

LUE LISÄÄ: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

Nurmijärveläinen kaupunginvaltuutettu, perussuomalaisten Maiju Tapiolinna kertoi blogissaan vieneensä asian poliisin tutkittavaksi.

”Pitkään olen kuunnellut eri henkilöiltä ja tahoilta rasistisyytöksiä pelkästään puoluekantani vuoksi. Olen jättänyt moiset huutelijat omaan arvoonsa. Valitettavasti Husu Husseinin rasistisyytös kaikkia perussuomalaisia ja heidän äänestäjiään kohtaan sai aikaan muutaman illan harkinnan ja sen pohjalta tutkintapyynnön poliisille”, Tapiolinna kirjoitti blogissaan.

LUE LISÄÄ: Perussuomalainen kehotti aamu-tv:ssä Husu Husseinia miettimään, olisiko Somalia parempi asuinpaikka ja syytti ”sosiaaliturvan päälle oksentamisesta” – Hussein: ”Miksi en voi olla suomalainen?”

Tviitti kuohutti perussuomalaisissa ja myös pääministeri Antti Rinne (sd) tuomitsi kannanoton.

”En missään olosuhteissa keneltäkään halua kuulla sellaista, että ihmisiä arvioidaan äänestyskäyttäytymisen perusteella tai ylipäätään, että perusteetta ja tietämättä leimataan mihinkään suuntaan. Minusta meidän poliittinen kielenkäyttö ei kaipaa tällaista”, Rinne sanoi Iltalehdelle.

LUE LISÄÄ: IL: Antti Rinne tuomitsee Husu Husseinin tviitin perussuomalaisista – ”En halua kuulla sellaista keneltäkään”

Juttua päivitetty klo 14.59 poliisin tiedotteella.