Teollisuusikoni Fiskarsin Helsingin keramiikkatehtaan tuotanto siirtyy ulkomaille.

Fiskars tiedotti maanantaina Arabian-tehtaansa tuotannon lopettamisesta. Tuotanto siirtyy Suomen ulkopuolelle sopimus-valmistajaverkostolle vuoden 2016 aikana.

– Päätös tuotannon siirtämisestä on raskas ja olemme sitoutuneita tukemaan henkilöstöä tulevissa muutoksissa. Muutosten tavoitteena oli se, että pystymme luomaan edellytykset tulevaisuuden kilpailukyvylle. Tehtävämme on varmistaa, että brändimme säilyvät elinvoimaisina jatkossakin, sanoo yhtiön globaalista toimitusketjusta vastaava johtaja Risto Gaggl tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan ”tuotantotoiminta tehtaalla päättyy lopullisesti [ensi] vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana”. Valtaosa Fiskarsin keramiikasta on nykyisinkin valmistettu ulkomailla.

Tehtaan yhteistoimintaneuvottelujen lopputulos tarkoittaa samalla sitä, että lähes koko tehtaan henkilöstö irtisanotaan. Työt päättyvät 120 työntekijältä, kun yt-neuvottelujen piirissä oli yhteensä 130 henkilöä.

Fiskars kertoi jo syyskuussa yt-neuvottelut aloittaessaan, että huolimatta aiemmista investoinneista sekä uudelleenjärjestelyistä "keramiikan tuotanto ei Suomessa ole kestävällä pohjalla".