Pääesikunnan päällikkö Timo Kivinen on nimitetty Puolustusvoimain komentajaksi. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti nimityksen presidentin esittelyssä tänään.

59-vuotias Kivinen on toiminut Pääesikunnan päällikkönä kahden vuoden ajan. Sitä ennen hän työskenteli Puolustusvoimien strategiapäällikkönä sekä muun muassa sotilasasiamiehenä Unkarissa, Ukraissa ja Itävallassa. Kivinen on toiminut myös Utin jääkärirykmentin komentajana ja Karjalan prikaatin komentajana. Hänet ylennettiin kenraaliluutnantiksi vuonna 2016.

Nykyisen Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin viisivuotiskausi päättyy heinäkuun lopussa. Hän ei tavoitellut jatkoa virkaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö haastatteli kaikki komentajaehdokkaat henkilökohtaisesti. Näin hän teki myös viimeksi.

Uusi komentaja oli alun perin määrä valita jo maaliskuussa. Nimitys viivästyi, koska Juha Sipilän (kesk) hallitus erosi ja jatkoi toimitusministeristönä. Oikeuskanslerin linjauksen mukaan esitys uudesta Puolustusvoimain komentajasta ei ole sellainen rutiiniluontoinen tai juokseva asia, joka olisi kuulunut toimitusministeristön toimivaltaan.

Nimityskuvioon toi oman erityispiirteensä myös Puolustusvoimissa alkuvuodesta käynnistynyt niin sanottu Lemmenjoki-tutkinta.