Silakkaliike ilmoittaa edustavansa ”rauhanomaista vastavoimaa populistiselle, vihaa ja rasismia provosoivalle politiikalle” ja vakuuttaa puoluepoliittista sitoutumattomuuttaan.

Liikkeen poliittisia motiiveja on ehditty kuitenkin jo epäillä sosiaalisessa mediassa muun muassa siksi, että se poisti pitkäaikaisen kokoomuslaisen taustavaikuttajan Juho Romakkaniemen viestin sivuiltaan. Keskuskauppakamarin toimitusjohtajana työskentelevä Romakkaniemi nosti poistosta haloon somessa.

”Liike kasvoi alkuvaiheessa hyvin nopeasti ja moderointiperiaatteiden laatiminen tuli jälkijunassa joihinkin julkaisuihin nähden. Olemme pahoillamme tapauksesta. Olemme uudistaneet ja tarkentaneet moderointiperiaatteita ettei vastaavia enää tapahtuisi. Emme missään nimessä halua poistaa asiallista keskustelua ryhmän sisältä. Sama koskee kaikkea itsekriittistä ja rakentavaa keskustelua liikkeen toimintaan ja tavoitteisiin liittyen. Kuitenkin kaikilta keskustelijoita edellytetään sitoutumista ryhmän sääntöihin. Kyseinen tapaus on keskusteltu ja sovittu Romakkaniemen kanssa, emmekä koe tarpeelliseksi kommentoida sitä julkisesti enempää”, Silakkaliikkeen vaikuttajahahmoihin kuuluva Fatima Verwijnen kertoo Uuden Suomen haastattelussa.

Silakkaliike on tehnyt nopean nousun poliittiseksi ilmiöksi. Noin viikko sitten käynnistyneellä liikkeellä oli keskiviikkoaamuna Facebookissa 19 914 jäsentä ja Twitterissä 12 898 seuraajaa.

Lue Fatima Verwijnenin koko haastattelu: Näin vastaa Silakkaliike – Tästä syystä Johannes Koski poisti Twitter-viestinsä ”uusfasismista”, selitys myös Juho Romakkaniemen tapaukselle