Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tänään presidentin esittelyssä hyväksynyt lakimuutoksen, joka mahdollistaa sähköisen ajokortin käytön liikennevalvonnassa.

Ajokorttilain muutos tarkoittaa sitä, että ajo-oikeus voitaisiin poliisin liikennevalvonnassa osoittaa myös sähköisesti. Ajokortin haltija voisi ladata tiedot liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ajokorttisovelluksesta. Sähköisellä sovelluksella ei voisi korvata varsinaista ajokorttia.

”Ajokortin esittämisen asemesta ajo-oikeuden saa osoittaa esittämällä ajokortin tiedot sähköisesti Liikenne- ja viestintäviraston palvelua käyttäen (mobiiliajokortti). Jos ajoneuvon kuljettajalla on kyseinen palvelu käytössään ajettaessa, ajokorttia ei tarvitse pitää mukana”, nyt hyväksytyssä laissa sanotaan.

Uusi laki tulee voimaan helmikuun ensimmäinen päivä tänä vuonna eli vain muutaman viikon päästä.

Liikenne- ja viestintäministeriö kertoo, että mobiiliajokortti tulee olemaan mobiililaitteeseen ladattava vapaaehtoinen ja maksuton lisäpalvelu perinteisen ajokortin rinnalla.

Traficom kertoo, että mobiiliajokortti on ollut testikäytössä pilottiryhmällä ja sen julkaisun tarkka ajankohta vahvistetaan myöhemmin. Mobiiliajokortti on tulossa osaksi Traficomin Autoilija-sovellusta.

”Haluamme vielä ennen mobiiliajokortin yleistä käyttöönottoa varmistaa, että kaikki on varmasti toimivaa kaikin puolin. Olemme Suomessa mobiiliajokorttirintamalla maailman ensimmäisten joukossa, joten myös tästä näkökulmasta pyrimme parhaaseen”, toimialajohtaja Hanna Hakanen Traficomista kertoo tiedotteessa.

LUE MYÖS:

Kokoomus tähtää 959 milj.€:n autoveron kuoppaamiseen – Nousisiko bensavero, Kai Mykkänen?

Tällainen on Bernerin ja autoalan sopimus: Nuorennusleikkaus Suomen autokantaan