Puolustusministeri Jussi Niinistö pettyi pahoin puolueensa Sinisen tulevaisuuden vaalitulokseen. Se oli: 0 kansanedustajaa.

”Siirrytäänkö teräviin”, kuului yhdestä Vastarannan Kiiskin pöydästä sinisen tulevaisuuden vaalivalvojaisissa, kun ääntenlaskenta lupasi yhä varmemmin surkeaa tulosta puolueelle.

Ainakin Jussi Niinistö siirtyi. Hän meni tiskille, ja ilmoitti tilaavansa itselleen sekä avustajalleen ja ystävälleen Petteri Leinolle oluiden lisäksi paukut Jaloviinaa.

”Otan meille kyllä jallutkin. Pitää siivota eduskunnan työhuone aamulla”, Niinistö sanoi hieman epäuskoisena naureskellen.

Kasvoilta paistoi pettymys ja Niinistö vetäytyi ravintolan nurkkaan seuraamaan vaalilähetystä hiljaisena ja murtuneena.

Kun äänistä oli laskettu lähes 70 prosenttia, siniset ei ollut saamassa yhtäkään kansanedustajaa 152 ehdokkaan listaltaan. Niinistön lisäksi eduskunnan joutuu jättämään 16 muuta edustajaa. Mediassa liikkui jopa huhu puolueen lakkauttamisesta.

”Parhaani olin yrittänyt Suomen puolustuksen eteen tehdä työtä, mutta ilmeisesti näytöt eivät riittäneet. Kyllä. Tilasin jallua. Perinteinen suomalaiskansallinen juoma”, Niinistö kommentoi Iltalehdelle.

Jaloviinalla oli osuus myös puolueen perustamisessa. Niinistö paljasti kirjassaan, että kun siniset erkanivat perussuomalaisista, hän lähetti Leinolle tekstiviestin: ”Huone 308. Sampolla Jallua”. Tuolloin siniset vahvistuivat käsityksestä, että eivät voi jatkaa Jussi Halla-ahon johtamissa perussuomalaisissa.

”Ympyrä on nyt sulkeutunut. Sotilasmestari Leino oli mukana näissä taisteluissa niin kuin aina, kun kilpimiestä tarvitaan”, Niinistö kiitteli ystäväänsä.

”Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä. Vituiksi meni koko vallankumous”, Leino toteaa.

LUE LISÄÄ:

Jari Lindström: ”Minun ei tarvitse enää jännittää”

Nyt putoaa ministereitä joukolla – Sipilän joukoille kävi kehnosti vaaleissa

Oliko Antti Rinteen ilo ennenaikaista? Tämä tilanne on vielä auki Uudellamaalla

Petteri Orpo: Kokoomus voi neuvotella hallituksesta myös Jussi Halla-ahon kanssa

SEURAA VAALITULOKSEN VALMISTUMISTA: