Postin työkiistan sovittelua valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla jatkettiin jälleen tänään torstaina. Neuvotteluissa ei aineksia sopuun löytynyt.

LUE MYÖS:

Piekkalan mukaan osapuolet eivät ole lähentyneet.

"Lakko on alkamassa maanantaina", Piekkala sanoi sovittelun jälkeen.

Seuraavan sovittelun on määrä olla ensi viikon keskiviikkona. Piekkala ei usko, että osapuolet tapaisivat ennen ensi viikon keskiviikkoa.

Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen totesi poistuessaan valtakunnansovittelijan toimistolta, että lakko on alkamassa.

"Taustalla tietysti on työantajan kova heikennysesitys työehtosopimuksen osalta", Nieminen sanoi.

Nieminen sanoi, ettei keksi mitään vaihtoehtoa, että lakko voisi vielä peruuntua.

"En näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin, että lakot alkavat maanantaina", Nieminen sanoi.

PAU:n ja Palvelualojen työnantajat Paltan neuvottelut Postin työehtosopimuksesta ovat olleet vaikeat.

Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoi tämänpäiväisen sovittelun jälkeen, että asiat olivat liian hankalia ratkaistavaksi ennen lakkoa.

"Kävimme tänään läpi kaiken tyyppisiä aihioita, vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia tähän ratkaisuun, mutta kyllä ne valitettavasti keskustelun tasolle jäivät”, Aarto sanoi.

PAU on ilmoittanut, että postin- jakelu, käsittely ja kuljetus ovat lakossa kaksi viikkoa, jollei työehtosopimusneuvotteluissa ja pakettilajittelijoiden tilanteesta päästä työnantajan kanssa sopuun. Lakko on alkamassa maanantaina.

Työnantajan tavoite on lisätä Postin toiminnan joustavuutta korvaamalla nykyiset PAU:n työehtosopimuksen määräykset soveltuvin osin Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan työehtosopimuksen määräyksillä.

”Lähetys voi olla perillä vasta viikkojen päästä.”

LUE MYÖS: