Finnair kertoo lisäävänsä kotimaan lentojaan asteittain heinäkuusta alkaen. Yhtiö päivittää lento-ohjelmaansa kuukausittain kysynnän kehityksen mukaisesti.

Finnair on huhti-toukokuussa lentänyt kotimaassa Maarianhaminaan, Kuopioon, Ouluun ja Rovaniemelle yhteensä 21-33 vuoroa viikossa. Heinäkuusta alkaen lentoja ja kohteita lisätään: Finnair lentää heinäkuussa kotimaassa Kuopioon, Maarianhaminaan, Ouluun, Rovaniemelle, Turkuun ja Vaasaan. Elokuussa alkavat lennot Ivaloon ja Kittilään ja syyskuussa lennot Kuusamoon ja Tampereelle.

”Odotamme lentoliikenteen elpyvän vähitellen. Kotimaan liikenteessä oli huhtikuussa 2 400 matkustajaa ja matkustajakäyttöaste oli 21,9 %. Toukokuussa meillä on ollut kotimaan reiteillä tähän mennessä 1 800 matkustajaa. Matkustajamäärät ovat siis vielä todella pieniä, mutta uskomme kysynnän asteittain lisääntyvän, kun matkustusrajoituksia eri maissa vähitellen poistetaan tai lievennetään. Kotimaankin lentojen kysyntään tällä on suuri merkitys, sillä merkittävä osa kotimaan matkustajista jatkaa Helsinki-Vantaalta eteenpäin. Siksi toivomme kansainvälisten lentomarkkinoiden asteittain avautuvan”, Finnairin myynnistä vastaava johtaja Mikko Turtiainen kertoo tiedotteessa.

Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan ei Finnairin mukaan lennetä vielä kesän 2020 aikana. Talvikautta 2020/2021 koskevat päätökset tehdään näiden kohteiden osalta myöhemmin, kun nähdään, miten lentoliikenteen yleinen kysyntä kehittyy.

”Toivomme, että tässä poikkeuksellisessa tilanteessa nämä kaupungit ymmärtävät päätöksen perusteet. Ymmärrämme hyvin lentoyhteyksien merkityksen alueiden elinkeinoelämälle, mutta näiden reittien täyttöasteet ovat jo ennestään olleet alhaisia, ja kysyntä on nyt koronatilanteen johdosta normaaliakin pienempää”, Turtiainen kommentoi.

”Kesän aikana saamme paremman näkyvyyden kysynnän elpymiseen ja painottumiseen verkostossamme, joten arvioimme Joensuun, Jyväskylän, Kajaanin, Kemin ja Kokkolan talvikauden lentoja elokuussa”, hän jatkaa.

Yle kertoi aikaisemmin sunnuntaina, että aikoo supistaa kotimaan lentoyhteyksiä koko loppuvuoden ajan. Muun muassa valtiovarainministeri Katri Kulmuni huomautti kuitenkin, että kotimaan yhteyksiä on syytä palauttaa mahdollisimman pian, kun koronaepidemiasta toivutaan.

Lue tarkemmin: