Asukkaat ovat arvostelleet 134 metriä korkean Majakka-asuintornin vaatimatonta viimeistelyä, heikkoja puhelinyhteyksiä ja puutteellista kulunvalvontaa.

”En ole mitään ihmeellistä kuullut viime aikoina, enkä lähde arvioimaan yksittäisiä palautteita”, Sipola vastaa kysymykseen Majakan saamasta asukaspalautteesta.

Lue myös:

Helsingin Kalasatamaan rakennettu Majakka on Suomen korkein asuinrakennus. SRV:n on määrä rakentaa Kalasatamaan kaikkiaan kahdeksan tornitaloa.

”Kännykän kuuluvuus on ollut puheenaiheena monissa uusissa taloissa viime vuosina. Majakassa on ongelmia ratkottu lisäämällä antenneja talon sisään.”

”Olemme käyneet Majakasta erilaisia keskusteluja. Asioita on ratkottu hyvässä yhteistyössä taloyhtiön hallituksen kanssa”, Sipola korostaa.

Sipolan mukaan asukkaiden tunnelmat olivat innostuneet viime joulukuun muuttovaiheessa.

”Kulunvalvonnan ongelmia ratkottu”

Toimitusjohtaja Sipola kertoo, että Majakan kulunvalvontaan liittyviä ongelmia on ratkottu. Majakkaan on päässyt ulkopuolista väkeä siihen yhteydessä olevasta kauppakeskus Redistä.

”Kulunvalvonnasta on keskusteltu ja siihen on löydetty ratkaisut. Kauppakeskuksen poistumistiet liittyvät paloviranomaisten vaatimuksiin”, Sipola sanoo.

Sipolan mukaan kauppakeskus Redin poistumisteiden väärinkäyttöä ei ennakkoon osattu odottaa. Nyttemmin poistumisteille on järjestetty hälyttimiä ja videoyhteyksiä.

Majakan hissejä ei ole lukittu, mutta jatkossa hisseihin voi tulla kulunvalvonta.

Sipolan mukaan Majakan rakentamisesta saadut kokemukset hyödynnetään seuraavien tornitalojen rakennustöissä. Asuintorneista Loiston rakennustyöt ovat pitkällä, ja kolmannen tornin rakennustyöt on juuri aloitettu.

Lue seuraavaksi: