Venäjä on määrännyt Yhdysvallat vähentämään Venäjällä työskenteleviä diplomaattejaan ja teknistä henkilökuntaansa, kertoo maan ulkoministeriö Talouselämän mukaan. Vaatimus on vastaus USA:n aikomukseen kiristää Venäjään kohdistuvia pakotteita.

Venäjä uhkasi vastatoimilla jo aiemmin. Senaatti hyväksyi yöllä lähes yksimielisesti uudet pakotteet, jotka vaativat vielä presidentti Donald Trumpin hyväksynnän.

Nyt Venäjä kehottaa tiedotteessa Yhdysvaltoja vähentämään henkilökuntaa diplomaattisissa ja konsuliasioihin liittyvissä tehtävissä Venäjän federaation alueella vastaamaan sitä määrää, joka venäläisiä on Yhdysvalloissa vastaavissa tehtävissä. Tämä laskisi Venäjän ulkoministeriön mukaan henkilökunnan määrän 455 henkilöön. Ilmeisesti päätös tarkoittaa lähtöpasseja kymmenille diplomaateille.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että Venäjä aikoo häätää elokuun alusta lähtien yhdysvaltalaiset työntekijät heidän käytössään olevista varastotiloista ja loma-asunnosta. Ulkoministeriö varoittaa myös, että Venäjä jatkaa pakotteisiin vastaamista samalla mitalla jatkossakin.

Pakotteet liittyvät Venäjän epäiltyyn sekaantumiseen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Trump ei ole vielä kertonut, aikooko hän käyttää veto-oikeuttaan suunniteltuihin pakotteisiin.

Lähde: Talouselämä

Lue myös:

Venäjän vastaisku USA:lle – Lehti: Jopa 35 amerikkalaisdiplomaattia karkotetaan?

Putin vastaa USA:lle: ”Emme voi loputtomasti sietää röyhkeyttä” – Senaatti hyväksyi pakotteet

Kremlistä heti vastaus USA:n pakotesopuun: ”Pidän aika kielteisenä”

Sauli Niinistö Putinille: ”Suomi voisi esittää tarjouksen, josta vaikea kieltäytyä”