Venäjä karkottaa 23 brittidiplomaattia. Asiasta kertoo BBC.

Interfaxin mukaan karkotettavat diplomaatit on julistettu ei-toivotuiksi henkilöiksi Venäjällä ja heillä on viikko aikaa lähteä maasta.

Toimi on vastaus Britannialle, joka viikolla ilmoitti 23 venäläisdiplomaatin karkotuksesta.

-Britanniaa on varoitettu uusista vastatoimista, jos he jatkavat epäystävällisiä toimiaan Venäjää vastaan, Venäjän ulkoministeriö sanoo Interfaxin mukaan.

Britanniaan kohdistetaan myös muita vastatoimia: maa ei saa lupaa perustaa konsulaattia Pietariin. Lisäksi Venäjä on määrännyt Britannian kulttuuri- ja koulutuskeskuksen, British Councilin lopettamaan toimintansa Venäjällä.

Britannia on syyttänyt Venäjää entisen venäläisen vakoilijan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä murhayrityksestä Salisburyssä. Skripaleihin käytetty hermomyrkky on brittiväitteiden mukaan valmistettu entisessä Neuvostoliitossa.

Britannian turvaneuvosto kokoontui maanantaina ja päätyi johtopäätökseensä teossa käytetyn venäläisperäisen myrkyn takia mutta myös siksi, että Venäjällä katsotaan olevan historiaa vastaavissa valtion operoimissa hyökkäyksissä.

Lue lisää:

Menikö länsi Putinin ansaan? – Tutkija: Venäjä voi väittää lännen puuttuneen vaaleihin

Britannialta jäätävä syytös Venäjälle: Epäilee ”suoraa valtion operaatiota” ja voimankäyttöä Britanniaa vastaan Skripalin myrkytyksessä