Venäjä on ottanut lyhyesti kantaa EU-maiden ja Yhdysvaltojen maanantaina päättämiin venäläisdiplomaattien karkotuksiin. Venäjän ulkoministeriö toteaa omassa lausunnossaan vastakkainasettelun jatkuvan.

–On itsestään selvää, että nämä epäystävälliset toimet eivät jää huomiotta ja me reagoimme niihin, lausunnossa sanotaan BBC:n mukaan.

Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov puolestaan sanoo, että Venäjä on pahoillaan karkotuspäätöksistä. Hän korostaa, että vastatoimista päättää presidentti Vladimir Putin.

–Analysoimme tilanteen ulkoministeriössä. Sen jälkeen presidentti saa nähtäväkseen ehdotuksia vastatoimista. Lopullisen päätökseen tekee Vladimir Putin, Peskov sanoi uutistoimisto TASSille.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Donald Tuskin mukaan karkotuksia tehdään 14 EU-maassa. Lisäksi Yhdysvallat ilmoitti maanantaina karkottavansa 60 venäläistä diplomaattia. Suomi karkottaa yhden diplomaatin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ennakoi Venäjän vastaavan saman tyyppisillä toimilla.

–On mahdotonta sanoa, mitä vastatoimet tulevat olemaan. Vastatoimi on lähellä vastavuoroisuutta, hän kommentoi tiedotustilaisuudessaan.

Lue myös:

Sauli Niinistö: ”Syytä keskittää voimia siihen, että kuilu lännen ja Venäjän välillä alkaisi asettua toiseen asentoon”

Juha Sipilä karkotuspäätöksestä: ”Toimi on huolellisesti harkittu ja mitoitettu”

Nyt tuli Suomen päätös: Yksi venäläisdiplomaatti karkotetaan

Tutkijat kiittelevät Suomen ratkaisua: ”Tärkeä viestiarvo”