Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) selvittää Uudelle Suomelle, miksi hallituksen tilaamaa raporttia yritystuista ei julkaistu ennen tiistaina päättynyttä puoliväliriihtä.

Opposition kansanedustajat Antero Vartia (vihr.) ja Paavo Arhinmäki (vas.) kummastelivat asiaa Uudelle Suomelle tiistaina. Lintilä totesi viime viikolla eduskunnassa, että asiakirja olisi valmis ja voitaisiin julkaista elinkeinoministeriön verkkosivuilla ”sama milloin”. Vielä eilen Vartia ei raporttia kuitenkaan saanut pyynnöstä huolimatta.

LUE LISÄÄ:

–Siinä oli ministeriöillä vastineaika siihen 25. päivään asti (tiistai) ja sen jälkeen se tuodaan julki. Ei siinä sen dramaattisempaa ole, Lintilä sanoo.

Eli kun eduskunnassa ilmoitit, että asiakirja olisi valmis, niin se ei sitten kuitenkaan ollut?

–Kyllä. Oli, oli, siis virkamiestyö oli valmis, mutta kun se oli lausunnoilla näillä ministeriöillä, jotka siinä ovat mukana. Niiden lausuntoja odotetaan ja sen jälkeen se tulee julki, elinkeinoministeri sanoo.

Hallitus päätti puoliväliriihen yhteydessä, ettei se puutu nykyisiin suoriin tukiin yrityksille. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan suurin osa näistä tuista oli sidottu koko hallituskaudeksi, eikä niihin näin ollen voitu puuttua. Sen sijaan verotukiin hallitus aikoo palata syksyn budjettiriihessä.

–Teimme sen päätöksen, että veropäätökset tehdään sitten budjettiriihessä ja tästä yritystukien kokonaisuudesta ylivoimaisesti suurin osa on verotukia. Ja tämä osa käydään budjettiriiheen mennessä vielä läpi, Sipilä totesi.