Yhdysvaltain presidentti Barack Obama varoittaa vielä luottamasta torstaina saavutetun, Ukrainan kriisin ratkaisua edistävän neuvottelutuloksen pitämiseen. Obama suhtautuu sopuun avoimen skeptisesti.

–Toiveeni on, että todella näemme tämän toteutuvan seuraavien päivien aikana, mutta en usko, viimeaikaiset tapahtumat huomioon ottaen, että voimme luottaa siihen, Obama sanoo BBC:n mukaan.

–Meidän täytyy olla valmiina vastaamaan venäläisten yhä jatkuviin väliintuloyrityksiin Ukrainan itä- ja eteläosissa, Obama jatkaa.

Obama ja Britannian pääministeri David Cameron vakuuttavat Yhdysvaltain ja Euroopan valmiutta ottaa käyttöön uusia Venäjän-vastaisia pakotteita, mikäli torstain sovinto ei pidä.

Venäjän, EU:n, Yhdysvaltojen ja Ukrainan torstain neuvotteluissa päädyttiin sovintoon, joka näyttää yllättävän positiiviselta Ukrainan jännityksen lieventämiseksi. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi neuvotteluiden jälkeen, että myös Venäjä vaatii nyt itäisen Ukrainan Venäjä-mielisiä kapinallisia hajaantumaan ja lopettamaan hallintorakennusten valtaukset.

Venäjän on syytetty horjuttaneen Ukrainaa lähettämällä sotilasjoukkoja ja separatisteja maan itäosiin. Venäjä on toistuvasti kiistänyt asian. Torstaina Lavrov korosti, että Ukrainan on sisäisesti ratkaistava kriisinsä.