Yhdysvaltain tulevalle presidenttiperheelle, Obamoille, on annettu koodinimet salaisen palvelun käyttöön. ”Salaisilla” liikanimillä ei asiasta kertovan Chicago Tribune –lehden mukaan ole enää turvallisuusfunktiota. Nykyisin nimien voi ajatella kertovan jotain nimettyjen henkilöiden persoonallisuuksista. Lisäksi ne ovat loistavaa triviatietoa.

Barack Obama nimettiin jo kesällä esivaalien aikaan Renegadeksi, mikä tarkoittaa suomeksi kapinallista. Obaman vaimon Michellen koodinimi on Renaissance (renessanssi), vanhempi tytär Malia on Radiance (säteily) ja nuorempi tytär Sasha on Rosebud (ruusunnuppu).

Perinteisesti kaikkien perheenjäsenten nimet alkavat samalla alkukirjaimella.

Obaman varapresidenttiä Joe Bideniä kutsutaan Celticiksi (kelttiläinen) ja tämän vaimoa Jilliä Capriksi (saari Italiassa).

Sivuun jäävä presidentti George W. Bush ei ollut kovin onnekas koodinimen suhteen. Hänet nimettiin Tumbleriksi (juomalasi), mikä viittaa toisaalta hänen railakkaaseen menneisyyteensä ja toisaalta nykyiseen absolutismiin. Bushin vaimon Lauran koodinimi on Tempo.

Salaisen palvelun käyttämät nimet antaa Valkoisen talon viestintäosasto WHCA.

Salainen palvelu suojelee nykyisen presidentin lisäksi myös entisiä presidenttejä koko elinikänsä ajan tai kunnes he itse siitä kieltäytyvät. Presidentit jotka eivät ole olleet virassa ennen vuoden 1997 alkua suojellaan vain kymmenen vuoden ajan siitä hetkestä kun he jättävät virkansa.