Homot ja lesbot sekä eläimiin sekaantumisen puheessaan yhdistänyt kansanedustaja Pentti Oinonen pahoittelee nyt, jos on tullut loukanneeksi joitakin.

– Jos olen ketään loukannut, ehdottomasti pyydän sydämestäni anteeksi. Se oli vain yleinen kysymys minulta. Tällaisena maalaismiehenä en osaa sanojani muuten asetella, perussuomalaisten Oinonen sanoi STT:lle iltapäivällä.

Vielä aiemmin aamupäivällä Oinonen totesi Uuden Suomen haastattelussa ”seisovansa sanojensa takana”.

- Seison sanojeni takana. En ole syyttänyt ketään, vaan ainoastaan kysyin, että mihin tämä maailma on menossa tällä ylitsevuotavalla suvaitsevaisuudella, Oinonen kertoi.

Kohupuhe kuultiin, kun eduskunta keskusteli tiistaina homo- ja lesboparien oikeudesta adoptoida toisen puolison lapsi. Oinonen kyseli, aletaanko maailmalla esittää vaatimuksia, että ihmisen on saatava avioitua esimerkiksi rakastamansa hauvelin kanssa.

Oinonen sanoi yllättyneensä nostattamastaan kohusta. Hän oli itse sitä mieltä, että puhetta on tulkittu väärin.

– On tahallaan viännetty ja kiännetty toisinpäin, mitä olen tarkoittanut, ensimmäisen kauden savolaiskansanedustaja sanoi.

”Ei tarkoitus loukata”

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö puolestaan totesi toimittajille uskovansa, ettei Oinosella ollut loukkaamisen tarkoitusta. Tahallinen loukkaaminen ei sovi kansanedustajallekaan, mutta kaikki muu onkin sitten mielipiteitä.

Niinistö korosti, että kansanedustajilla on täysi vapaus ilmaista mielipiteitään eivätkä puhemiehet voi olla mielipiteiden vartijoita.