Vierumäki-yhtiöihin kuuluva Vierumäki Country Club Oy on jättänyt konkurssihakemuksen, yhtiö kertoo tiedotteella. Yhtiö vastaa Vierumäellä toimivan hotellin majoitus- ja ravintolaliiketoiminnasta.

Vierumäen muut yhtiöt eli Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö ja Vierumäen Infra Oy jatkavat toimintaansa normaalisti.

Yhtiön pääomistaja on Keele Oy, jonka omistaa energiayhtiö St1:stä tunnettu Mika Anttonen.

Keele tuli pääomistajaksi Vierumäki-yhtiöihin puolitoista vuotta sitten. Yhtiöt olivat jo tuolloin vakavissa talousvaikeuksissa.

Liiketoiminta ei kestänyt koronaviruksen aiheuttaman kysynnän romahduksen tuomaa kassavirran täydellistä ehtymistä.

”Vaikeassa tilanteessa arvioimme eri vaihtoehtoja. Vierumäen perustoiminnan kehityksen turvaamiseksi todettiin VCC:n hakeminen konkurssiin vaihtoehdoista tässä tilanteessa ainoaksi mahdolliseksi. Päätös oli vaikea ja ikävä. Olen erittäin surullinen Vierumäki Country Club Oy:n työntekijöiden puolesta”, Anttonen sanoo tiedotteessa.

Anttonen kertoi Kauppalehdelle viime vuonna, että Vierumäen kunnostustyöt tuottavat tuskaa.

”Vierumäen tila oli enemmän kuin sekava, kun talkoisiin piti lähteä. Vierumäestä annettiin kuva, joka oli huono. Kun se otettiin haltuun ja sitä alettiin oikeasti katsoa, ei tila ollutkaan huono, vaan surkea”, Anttonen kuvaili.

Alma Talent Tietopalvelut raportoi aiemmin, että Vierumäki-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto oli toissa vuonna 39,2 miljoonaa euroa. Kolmikko näytti yhteensä pientä liikevoittoa.