Verkkolehti Uusi Suomi on tuonut verkkoon Puoluekoneen. Osoitteessa www.uusisuomi.fi/puoluekone toimiva mielipidekone on aivan uudenlainen testi, joka kertoo, mitä puoluetta lähinnä sinun näkemyksesi ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä ovat.

Puoluekoneeseen on saatu tuoreet vastaukset 20 kysymykseen kaikilta kahdeksalta eduskunnassa nyt edustetulta puolueelta. Vastaukset esimerkiksi homoliitto-, pakolais-, pakkoruotsi- ja lapsilisäkysymyksiin on näin eduskuntavaalien alla tarkkaan harkittu puoluetoimistoissa.

Kone laskee asteikolla 1-5 antamiesi vastausten osumaprosentin suhteessa puolueisiin. Tuloksena se ilmoittaa ensin näkemyksiäsi lähinnä olevan puoleen, mutta kertoo myös tuloksen kaikkien kahdeksan puolueen osalta.

Oman painikkeen alta löytyvät sinun ja puolueiden vastaukset samalta janalta, joten voit tarkistaa, missä yksittäisissä kysymyksissä olet kunkin puolueen kanssa samoilla tai eri linjoilla.

Puoluekantansa ovat muutaman päivän aikana käyneet testaamassa jo tuhannet suomalaiset.

- Usarin puoluekone on aika hauska kokeilu. Ilmeisesti se on tarkoitettu enemmänkin äänestäjille kuin meille ehdokkaille, mutta ei se ole ehdokkaaltakaan kielletty. Niinpä minäkin vastasin kaikkiin kysymyksiin ja lopuksi painoin tulos-nappia. Vastaus oli odotetun kaltainen..., kommentoi loviisalainen kansanedustajaehdokas Arto Lehkamo (kd.) Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelussa.

Tarkoituksena on, että Puoluekonetta laajennetaan eduskunnan ulkopuolisiin, mutta sinne nyt pyrkiviin puolueisiin. Rekisterissä on yhteensä 17 puoluetta, jotka kaikki saattavat asettaa ehdokkaita huhtikuun eduskuntavaaleihin. Puoluekoneen laajennus tehtäneen nippuna maaliskuun 8. päivän jälkeen, jolloin ehdokashakemusten jättöpäivä on takana. Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 17. huhtikuuta.

Puoluekoneen on tuottanut verkkolehti Uudelle Suomelle Perfectpet.