Suurimpia ongelmia työnhaussa on leimautuminen ylipäteväksi. Usein esimerkiksi johtotehtävissä toiminut työnhakija menettää mahdollisuutensa työnhaussa, jos ei ole osannut varautua tilanteeseen ollenkaan. Pitkäaikainen kokemus johtajana vaikeuttaa automaattisesti haun onnistumista, koska hakija voi olla huomattavastikin pätevämpi kuin valitsija. Tälläisissa tilanteissa rekrytoijan kantti riittää Suomessa yllättävän harvoin: ei uskalleta valita hakijaa, joka on viisaampi ja pätevämpi kuin valitsija.

Miten voit tehdä menneisyytesi vaatimattomammaksi? Voit yrittää ainakin seuraavia keinoja:

- Jätä palkkatoivomus ehdottomasti pois hakemuksista ja suorahakukirjeistä! Jos et tee näin, on todennäköistä, että sinut hylätään yhdellä silmäyksellä.

- Jätä ansioluettelostasi tittelit pois. Kerro vastuualueesi ja keskeisimmät saavutuksesi. Jätä lukijalle se mielikuva, että haet tehtävään, joka tarjoaa sinulle nyt seuraavan hyvän haasteen ja jossa sinulla on paljon annettavaa.

- Mieti mitä haluat seuraavaksi tehdä ja kartoita perusteellisesti, mitkä työnantajat voisivat tarvita osaamistasi. Toimi tämän jälkeen suoraviivaisesti: ota kontakteja pelkästään puhelimen avulla ja pyri tapaamisiin (älä siis kysy työpaikkaa tai hae työtä!). Puhelinkeskustelun aikana valitsijalle ei jää riittävästi aikaa hylätä sinua ylipätevänä, ja tavatessanne pääset ilman muuta pitkälle aiemmin hankkimasi kokemuksen ja neuvottelutaidon avulla. Tapaamisen aikanahan tulee esille se, että sinä voit merkittävästi viedä uutta työnantajaasi eteenpäin.

- Kartoita myös mahdollisimman laajasti headhunterit ja suorahakukonsultit ja lähesty heitä. Headhuntereilla on luultavimmin paikkoja, joista ylipäteväksi leimautumisen riski on pienin.

Tästä saat jo varsin kattavan listauksen suorahakualan konsulttitoimistoista.