Perussuomalaisilla on edelleen mahdollisuus nousta sdp:n rinnalle kilpailussa, jossa ratkaistaan Suomen suurimman puolueen asema. Näin siitäkin huolimatta, että puheenjohtaja Antti Rinne julisti juuri äsken, että sdp on hyvin suurella todennäköisyydellä paikkaluvuissa suurin puolue Suomessa. LUE LISÄÄ: Antti Rinne julistautui voittajaksi: ”Me ollaan ykköspuolue”

Sdp:lle on luvassa tällä hetkellä 40 paikkaa, jossa lisäystä kuusi paikkaa.

Kakkosena oleva perussuomalaiset on kiinni 39 paikassa, eli se olisi lisäämässä yhdellä. Kolmantena olevalle kokoomukselle paikkoja on tulossa myös yksi paikka eli kaikkiaan 38.

Tiukin tilanne on Uudenmaan vaalipiirissä, jossa perussuomalaisten ehdokas, Vantaan kaupunginvaltuutettu Tanja Vahvelainen on kärjessä niiden listalla, jotka ovat jäämässä ulos. Hänen edellään on läpi menossa rkp:n istuva kansanedustaja Mikaela Nylander Porvoosta.

Vertailuluvut ovat olleet viime minuuttien aikana Nylanderin eduksi 200–300 ääntä. Uudellamaalla on laskettu vasta runsaat 80 prosenttia äänistä, eli tilanne voi vielä keikahtaa. Seuraa tulospalvelua: