Öljy-yhtiö British Petroleum joutuu maksamaan kaikkien aikojen ennätyssakot USA:ssa. Di.se:n mukaan syynä on puutteellinen turvallisuus öljyjalostamolla, jossa 15 ihmistä kuoli ja 180 loukkaantui. Vuoden 2005 räjähdyksestä tuomitut sakot ovat 87 miljoonaa dollaria, vajaat 60 miljoonaa euroa.

Amerikkalainen työsuojeluvirasto löysi tutkimuksessaan 270 puutetta Texas Cityssä sijaitsevassa Yhdysvaltojen kolmanneksi suurimmassa jalostamossa. Puutteet olisivat voineet aiheuttaa toisen vastaavanlaisen katastrofin, sanoi USA:n työministeri Hilda Solis sakkopäätöksen jälkeen.

BP sanoo puolestaan olevansa pettynyt siitä, että viranomainen määräsi sakot ennen kuin yhtiö on esittänyt oman versionsa asiasta puutteita tutkivalle komissiolle.

BP joutui jo vuonna 2005 maksamaan 21,5 miljoonan dollarin sakot. Se suostui tuolloin korjaamaan puutteet neljän vuoden kuluessa. Viranomaisten mielestä puutteita kuitenkin on edelleen. Yhtiö sanoo investoineensa miljardi dollaria korjauksiin. Sen lisäksi se on di.se:n mukaan maksanut kaksinkertaisen summan korvauksina uhrien omaisille.