Sosiaali- ja terveysministeriön harkitsema oluen myyntiaikojen rajoitus ihmetyttää monia Puheenvuoron bloggaajia. Harkinnassa on oluen myynnin kieltäminen perjantaisin ja lauantaisin kello 18 jälkeen.

Tamperelainen yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden opiskelija on huolissaan pienten kauppojen ja kioskien pärjäämisestä, jos rajoitus tulee voimaan.

–Pienet kioskit ja kaupat kärsivät varmasti myynnin rajoittamisen myötä – jo kello 21 loppuva myynti sulki useita pikkukioskeja, miten käy nyt? hän kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Myös Martti Asikainen ihmettelee rajoitussuunnitelmia Puheenvuoron blogissaan.

–En voi olla miettimättä sitä, että kenties näillä ehdotetuilla uudistuksilla on jotain tekemistä sen kanssa, että Alkon myyntiluvut ovat laskeneet vuosi vuodelta, hän kirjoittaa.

Luvialainen kunnanvaltuutettu Kimmo Toroska (ps.) pitää ehdotusta huonona pienyrittäjille.

–Kuka siis tuollaisesta lakimuutoksesta hyötyisi, olisi mitä todennäköisemmin erityisesti Viro ja Viron lauttaliikenne, onko siis mitään järkeä jälleen, edes suunnitella alkoholiveron tuomien eurojen minimoimista entisestään? hän kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että viikonloppuiltojen myyntirajoitus on yhä esillä alkoholilain kokonaisuudistusta valmistelevassa STM:ssä.

Myös kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok.) otti kantaa asiaan aiemmin tänään toteamalla, että rajoitukset ovat ”järjettömiä”.