Oletko aina haaveillut omasta luolasta? Nyt sellainen olisi myynnissä keskellä Turkua. Senaatti-kiinteistöt huutokauppaa Turun Pansiossa sijaitsevaa 600-neliöistä kallioluolaa Huutokaupat.com -sivustolla. Kyseessä on valtion käytöstä poistunut Puolustusvoimien entinen varastoluola.

Huutokauppa päättyy 18. elokuuta ja perjantaihin 10.7. mennessä korkein tehty tarjous oli 28 000 euroa. Minimikorotus on 1 000 euroa.

Huutokauppaan osallistuvia tarjoajia on tähän mennessä ollut kuusitoista. Huutokauppailmoitusta on katsottu yli 44 000 kertaa.

Kauppaan kuuluu sähköliittymä, ja luolasta löytyy myynti-ilmoituksen mukaan myös kuivaimet. Luola sijaitsee kolmella kiinteistöllä, joiden pinta-ala on yhteensä 8 900 neliötä. Kiinteistövero on noin 275 euroa.

Luola sijaitsee Pansion kisapuiston vieressä osoitteessa Laivateollisuudenkatu 24. Nimensä katu on saanut lähistöllä aikanaan toimineesta telakkayhtiö Oy Laivateollisuus Ab:stä.

Turun kauppatorille luolalta on matkaa noin 6,5 kilometriä. Luolan sisäänkäynti on metsikön keskellä, mutta naapurista löytyy omakotitaloja ja kerrostaloja.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Luola. Sisäänkäynti luolaan on metsikön keskellä.Kuva: Huutokaupat.com

Viileää ja tilavaa kesäasuntoa etsivä joutuu pettymään, sillä asuinkäyttöön huutokaupattava luola ei valitettavasti sovellu. Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Jyrki Maikola kertoi kesäkuussa Ilta-Sanomille, että luolassa asuminen vaatisi kaavan ja luvat.

Kallioluola on tehty talvisodan aikana. Alue on osittain suojeltu. Senaatti-kiinteistöt on aiemmin myynyt muun muassa Tiehallinnon käytössä olleita luolia.

Puolustusvoimien varaston lisäksi Pansion luolassa on toiminut merimiinamuseo. Merimiinakokoelma sai alkunsa Merivoimien miinanraivaajien opetuskokoelmasta 1920-luvulla.

Merikeskus Forum Marinum on varastoinut osan merimiinakokoelmasta. Viime syksynä Forum Marinum –säätiö ja teknologiakonserni DA-Group solmivat sopimuksen esineistön sijoittamisesta DA-Groupin tiloihin Forssaan. Näyttelyn on tarkoitus avautua tämän vuoden aikana.